Annonce
Læserbrev

Vi skal alle i arbejdstøjet for at rette op på fortidens synder

Og vi skal passe på ikke at gøre det hele så sort og uoverskueligt, at vi berøver børnene en normal børnetryghed, som man gjorde det under den kolde krig i 50'erne og 60'erne.

Læserbrev: Forleden gav en masse unge mennesker udtryk for, at vi skal gøre noget mere for, at miljøet bliver forbedret. Der er medsendt til borgmester og byråd mange breve, som udtrykker bekymringer for fremtiden.

"Vi forlanger handling, kh Jordens fremtid" eller "Lad os stå sammen for at skabe en bedre fremtid".

Når der skrives: "Vi forlanger handling", så er det jo rigtigt. Og hvem skal handle?

FN - de holder stort møde i disse dage, og meget kedeligt er USA som en af de store udledere af drivhusgasser ikke med i det fine selskab.

EU - skal lægge pres på medlemslandene for, at de overholder målene (gamle og nye)

Danmark har valgt at gå forrest for at reducere udledningen.

Skanderborg Kommune har også et ansvar for at gøre de store ord operationelle.

De mange familier i Skanderborg Kommune har også et ansvar for at tænke i miljøbegrænsende aktiviteter i dagligdagen.

Vi har alle et ansvar for at tænke i disse baner, som I unge protesterende giver udtryk for. Man kan ikke som borger fravige sig ansvaret.

Men vi er nødt til, at det sker på en måde, så vi bruger fremtidens forskning og videnskab til at reparere på fortidens synder. Og gør vi det, tegner fremtiden ikke så mørk, som nogen vil gøre den.

Tværtimod kan vi brede vores viden ud til den øvrige del af verden og derved skabe grønne arbejdspladser.

Og vi skal passe på ikke at gøre det hele så sort og uoverskueligt, at vi berøver børnene en normal børnetryghed, som man gjorde det under den kolde krig i 50'erne og 60'erne.

Sammen med de nye tiltag skal livet gå videre og dermed være med til at sikre, at der fortsat er penge til undervisning, hospitaler og til pensionen, forsvar og alt det andet.

I Skanderborg Kommune har vi et ungeråd, og vi vil gerne hjælpe med, at det råd får sat klimaet på dagsordenen.

Derudover har vi vores 17 verdensmål, som jo ikke kun skal være flotte ord til skåltaler. De må og skal tages seriøst.

Dvs. at vi skal hjælpe den del af verdens befolkning, som stræber efter at få vores levestandard på en måde, så det sker via en grøn dagsorden. For udfordringen er, at de mennesker, som i dag stræber efter af få en højere levestandard, ikke har miljøet ret højt på dagsordenen.

Og så lige: Plast behøver ikke være en trussel mod miljøet, hvis regeringen vil bruge penge på at udvikle genbrugsindustrien herhjemme. Så skal vi forbrugere sammen med detailhandel og plastindustrien bruge plasttyper, der kan genanvendes, så miljøet ikke lider skade på den konto.

Og ifølge Concito (grøn tanketank) er økologisk mad ikke en gevinst for miljøet.

Alt i alt: Vi skal alle i arbejdstøjet for at rette op på fortidens synder, selvom vi dengang måske ikke oplevede dem som et problem.

Annonce
Søren Erik Pedersen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Beruset mand uden kørekort bag rattet

Læserbrev

Skoledebat: Tænk dig om før du taster!

Læserbrev: Horsens Folkeblad bragte i søndags flere artikler om skolen på Lindvigsvej. Det gav anledning til en del negative reaktioner på de sociale medier. Jeg vil som forælder gerne opfordre til at alle, der byder ind på den dårlige omtale overfor skolen, tænker sig om en ekstra gang. Vi vil gerne have ro og respekt om vores børn på skolen og deres forældre, der har valgt Lindvigsvej til, og som er rigtig glade for skolen. Det er vi, fordi vi har et fantastisk fællesskab med dygtige, engagerede lærere, pædagoger og medhjælpere, der yder et kæmpe stykke arbejde hver dag for at skabe et fagligt spændende og udfordrende læringsmiljø. Det kan ikke være rigtigt, at voksne, der ikke har tilknytning til skolen nu, aldrig har haft det eller vil have det, skal sætte dagsordenen for skolens fremtid med en hård tone og et behov for at ytre sig baseret på enkeltstående tilfælde, som, hvis man graver efter det, nok skal have fundet sted på andre skoler rundt i byen også i større eller mindre grad. Vi gør, hvad vi kan for at fortælle den gode historie om Lindvigsvej, men det er svært i et stormvejr af fordomme og dårlig omtale. At der helt klart er udfordringer med manglende opbakning til Lindvigsvej fra ledelsen på Horsens Byskole er ingen hemmelighed. Dét håber vi, at forvaltningen og politikerne snart får øjnene op for! Det må dog aldrig gå ud over børnene, at voksne ikke kan finde ud af at gebærde sig på de sociale medier eller i debatten generelt! At man har sine grunde til at træffe de skolevalg for sine børn, man gør, må stå for ens egen regning, men at skabe dårlig omtale, som er baseret på uvidenhed og mangel på indsigt i noget, som fungerer godt for andre, er simpelthen ikke i orden. Det skulle gerne være sådan, at alle børn i Horsens med stolthed kan fortælle deres kammerater rundt i byen, hvor lige netop de går i skole! Det bør vi alle medvirke til, at de kan.

Horsens

- Far, far, julemanden er her...

Annonce