Annonce
Læserbrev

Vi kan godt forstå ærgrelsen: De unge er ikke tjent med STX-bureaukrati

Det nuværende system giver en uigennemsigtig proces og - har det endnu en gang vist sig - et utilfredsstillende resultat. Derfor har vi som regionale politikere brug for bedre muligheder for at agere i samarbejde med gymnasierne uden national detailstyring.

Læserbrev: For nylig fik kommende gymnasieelever besked på, hvilket gymnasium de har plads på efter sommerferien.

Tallene viser, at 92,1 pct. af alle STX-ansøgerne i Region Midtjylland har fået opfyldt deres førsteprioritet. For ansøgere til gymnasierne i Aarhus-området er det tal 83,9 pct.

Vi ville ønske, at det tal var højere. Det ville det have været, hvis undervisningsministeren havde fulgt regionsrådet.

Vi bad om lov til at oprette en klasse ekstra på Aarhus Katedralskole, Marselisborg Gymnasium og Skanderborg Gymnasium - og samtidig lukke STX på Aarhus Tech/Aarhus Gymnasium på Dollerupvej. Her havde kun ganske få unge søgt ind - 16 i alt.

Vi er rigtig ærgerlige over, at ministeren kun åbnede mulighed for en ekstra klasse i Skanderborg.

Skanderborg-beslutningen er vi selvfølgelig glade for. Det betyder, at lidt færre elever er flyttet fra deres førsteprioritet. Men det løser ikke den overordnede udfordring, som vi kæmper med lokalt og regionalt i Aarhus-området: den manglende sociale balance gymnasierne imellem.

Vi forstår til fulde, hvis kommende STX-elever i Aarhus-området, deres forældre og gymnasierne tænker, at det har været et uskønt bureaukratisk forløb de seneste måneder.

Det er der ingen, der kan være tjent med - og da slet ikke de unge, der skal søge på den baggrund.

Det nuværende system giver en uigennemsigtig proces og - har det endnu en gang vist sig - et utilfredsstillende resultat.

Derfor har vi som regionale politikere brug for bedre muligheder for at agere i samarbejde med gymnasierne uden national detailstyring.

Vores mål er, at alle STX-tilbud i Region Midtjylland skal være fagligt og økonomisk bæredygtige, og elevsammensætningen på gymnasierne skal afspejle den brede befolkning.

Gymnasier er dannende, netop fordi unge kan mødes på tværs af baggrunde og i et godt fagligt miljø.

Flere forældre har kontaktet os - skuffede og uforstående over, at deres unge menneske ikke har fået plads på det forventede drømmegymnasium. Vi kan godt forstå ærgrelsen, men vi er samtidig nødt til at have øje på bolden.

STX-ansøgerne og forældre skal i fremtiden kunne have ro i maven, fordi de ved, at der er et godt tilbud fagligt og socialt, uanset hvilket gymnasium de unge søger - og uanset hvilket gymnasium, der i sidste ende står i det brev, der lander i e-Boks.

Anders Kühnau. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce