Annonce
Debat

Vi deler os alt for meget op i aldre

Generationer: For nylig viste TV2 første del af deres dokumentarserie ”Børnechok på plejehjemmet”. En dokumentar, som beskriver et projekt i Holstebro, hvor 12 børn mødes med 12 ældre på et plejehjem. Børn, som har hele livet foran sig. Og ældre mennesker, som nærmer sig slutningen på livet.

Det lyder måske som et simpelt projekt. Simpelt – men spændende. For idéen med at bringe børn og ældre sammen er et nyt forsøg. Et forsøg, som jeg synes er utrolig spændende, og som jeg ønsker vil blive begyndelsen på en række nye samarbejder.

Jeg mener, at vi deler os selv for meget op i alder her i Danmark. Vi bør tænke vores system mere sammen. For forskellighed kan helt sikkert være en styrke. Når vi lader børn og ældre mødes, så tror jeg på, at det gavner begge parter. For de ældre kan dagene ofte føles lange. De kan være ramt af ensomhed og mangel på nærhed. For dem kan det give deres liv indhold, når de mødes med børn, som de kan dele deres erfaringer med – og som de kan skabe et bånd med. Børnene, på den anden side, kan have brug for mere tid, ro og omsorg. Gennem samværet med de ældre får de lov til at udforske og lære mere om en generation, som de måske ikke har stiftet meget bekendtskab med før.

Da jeg så dokumentarserien blev jeg rørt. Rørt over hvilken tydelig forskel, mødet mellem børnene og de ældre gjorde. Rørt fordi jeg selv har engageret mig i kampen for at forbedre børn og unges trivsel – og jeg kunne se, at det her projekt har potentiale i forhold til at forbedre vores børn og unges mentale velvære. Og rørt fordi jeg også selv har en ældre mor, og jeg ved, hvor meget det betyder for hende at mødes fysisk og værne om samværet med andre.

Jeg håber, at projektet vil være en inspiration for mange andre børnehaver, skoler og plejehjem.

For jeg tror, der er meget at hente, når livets ender mødes.

Anni Matthiesen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

En vaskeægte, spil-levende legende blev hædret med kongelig belønningsmedalje, bog, taler og kærligt dril

Annonce