Annonce
Odder

Vestskolen har sendt 12 klasser hjem

Håndvask, sprit og afstand er stadig en del af hverdagen på kommunens skoler, men det har desværre ikke forhindret stigende smittetal. Arkivfoto: Morten Pape
Mens 30 elever og to lærere fredag morgen var smittede med corona på Vestermarken og Skovbakken, er kommunens øvrige skoler fri for smitte.

Odder: Det går den helt forkerte vej med coronasmitten i Odder i disse dage. Og der er især de unge, der er hårdt ramt.

Det var især Vestskolen, der fredag morgen kunne berette om mange smittede.

- Vi har 30 elever og to lærere, der er smittet fredag morgen, sagde Erik Mønster, der er leder på Vestskolen.

Annonce

Eleverne er fordelt over flere klasser. Derfor var der fredag morgen 10 hjemsendte klasser fordelt på de to matrikler.

På Vestermarken er fem klasser fra mellemtrinnet samt en 2. klasse sendt hjem, mens det på Skovbakken er tre 9. klasser og en 1. klasse.

- Tallene ændrer sig hele tiden, men det er altså status fredag morgen, sagde Erik Mønster.

Flere sendt hjem

Fredag middag besluttede skolelederen efter samtale med Styrelsen for Patientsikkerhed at sende yderligere to klasser hjem.

- Vi har besluttet, at sende alle klasser på mellemtrinnet på Vestermarken og den sidste 9. klasse på Skovbakken hjem til screening i weekenden, siger Erik Mønster.

De sidsthjemsendte elever skønnes ikke at have været i nær kontakt med smittede, men for en sikkerheds skyld skal alle elever på de pågældende årgange screenes.

- Det betyder, at de de blot skal testes en gang for at være sikre på, at de ikke er smittebærere uden at vide det, forklarer Erik Mønster.

Udover de hjemsendte klasser og lærere har mange de seneste uger været sendt hjem til testning. De fleste vender løbende tilbage med negative tests.


Det er en meget special situation, hvor vi må sno os for at få enderne til at hænge sammen.

Erik Mønster, skoleleder


Når klasserne er hjemsendt, modtager de fjernundervisning i en eller anden form. Men det er ikke helt let at lave en meget fast form for hjemmeundervisningen, da virkeligheden ændrer sig hele tiden.

- Det er en meget special situation, hvor vi må sno os for at få enderne til at hænge sammen, siger skolelederen.

Øvrige skoler går fri

Til gengæld kunne kommunens øvrige skoler fredag formiddag fortælle, at der hverken er hele klasser eller lærere, der er smittet med corona.

- Vi har selvfølgelig enkelte personer sendt hjem til test, men vi er stort set fuldtallige, sagde Gitte Johansson på Parkvejens Skole.

Samme melding lød fra landsbyordningernes leder Vivian Anditsch.

- Jeg tør næsten ikke sige det, men vi har endnu ikke haft medarbejdere med corona og heller ikke haft behov for at sende hele klasser hjem, siger hun.

Heller ikke Rathlouskolen har lige nu elever eller lærere, der har corona.

- Men vi har mange elever, der har været sendt hjem til testning, fordi de i forbindelse med fritidsinteresser har holdkammerater, der har corona. De er begyndt at komme tilbage igen med negative tests, sagde Dorte Halberg, der er leder på Rathlouskolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne: En vigtig redning gav AC Horsens endnu et point mod AaB

Annonce