Annonce
Horsens

Vesten rundt på fem dage: 800 seniorer deltog i kulturfestival

På dagen, hvor temaet var dansk kultur, holdt skuespiller Per Pallesen et foredrag om sit liv. Privatfoto
120 frivillige fra fem af kommunens aktivitetscentre stablede en kuturfestival på benene, der var rig på kultur fra fem vestlige lande.

Horsens: Fem værtscentre, fem nationale temaer.

Fra 17. til 21. juni lagde 800 mennesker vejen forbi fem af Horsens Kommunes aktivitetscentre, hvor der blev holdt Horsensegnens Kulturfestival 2019.

Et arrangement for folk over 60 år samt førtidspensionister.

Her gik 120 frivillige fra centrene Birkebo, Egebakken, Hatting Centret, Søndergården og Tamdrup Centret sammen om at strikke et varieret program sammen med henblik på at fremme netværk og trivsel blandt seniorer.

De fem centre havde hver en værtsdag, og i år bød temaet på fortællinger, underholdning og mad fra udvalgte lande. Således var der en Sverige-, Frankrig-, Irland-, Danmark- og USA-dag, hvor de deltagende blandt andet kunne opleve foredrag om journalist Reimer Bos oplevelser i svensk Lapland, høre irsk folkemusik og få indblik i det amerikanske amish-folk.

Annonce
På den sidste dag under kulturfestivalen var USA i fokus, og i den forbindelse blev der sunget gospel. Privatfoto

En rigtig god uge

Kulturugen blev blandt andet besøgt af Richard Frandsen fra Brædstrup.

- Det har været en rigtig god uge med mange gode indslag. Især Per Nielsen (trompetist, red.) og Mademoiselle de Paris, der sang som Edith Piaf, siger han.

Også Henny Hugger fra Hatting havde en god uge.

- Det hele har været godt, men især Irlandsdagen. Det har været en god opdeling med foredrag om formiddagen og noget musikalsk om eftermiddagen, siger hun.

Horsensegnens kulturfestival, der bliver finansieret af lokale sponsorer, bliver holdt hver andet år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En hyldest til den gode idé - lad os få mere af den slags

Gode ideer kan vi aldrig få for mange af. Og når de så oven i købet bliver omsat i handling og er en gevinst, er der ekstra grund til at anerkende et godt initiativ. Sådan er det med Mai-Britt Therkelsen, der som leder af tøjafdelingen hos Blå Kors kunne se genbrugsguld gå tabt på grund af manglende hænder. Mange ville trække på skuldrene og ærgre sig, men heldigvis ville Mai-Britt Therkelsen det anderledes. Hun fik en god idé om at lave en sorteringscentral som et beskæftigelsesprojekt, og nu er det blevet til virkelighed med opbakning fra Horsens Kommune. Et initiativ, der har alle muligheder for at blive en gevinst for alle parter. Den slags kan vi ikke få nok af, og det er vigtigt at anerkende, når en idé på den måde bliver til virkelighed. Mai-Britt Therkelsens initiativ minder os alle om, at der i princippet ikke skal så meget til. Der må være masser af lignende ideer, der rumler og rumsterer derude i Horsens og opland. Lad os få dem på bordet. Alle kan måske ikke lade sig realisere, men hvorfor ikke hjælpe hinanden med at gøre hverdagen lettere og udnytte de ressourcer, vi har, bedst muligt. I dette tilfælde havde Mai-Britt Therkelsen en chef, der var på ideen, ligesom Horsens Kommune også bakkede op. Sådan er det med alle ideer. De kræver opbakning og støtte. Vi er alt for gode til at tale ting ned og skyde forslag ned med en halvdårlig, kvik bemærkning. Den slags er dræbende for folk med gode ideer og lyse indfald, og fremfor alt risikerer vi at smide guld på gaden. Husk det næste gang, du får en god idé eller bliver præsenteret for én af slagsen. Giv det en chance. Ikke noget med at sige: Hvorfor dog det? Støt og bak op og spørg i stedet dig selv og dine omgivelser: Hvorfor ikke? Det vil være til gavn for os alle på den lange bane, så hyld den gode idé og lad os får mere af den slags.

Horsens For abonnenter

Hans har en finger med i alt i Vestbirk - uden at råbe op om det

Annonce