Annonce
Horsens

Vestbo Trio scorer vinyl-hit med nyt album

"Gentlemen..."-albummet er indspillet i Mark Knopflers British Grove Studios i Londen. Her trommeslager Eddi Jarl og guitarist Michael Vestbo i de fornemme omgivelser. Arkivfoto

"Gentlemen..." har været oppe at vende førstepladsen på den danske vinyl-hitliste.

Horsens: Vestbo Trio har scoret lidt af et hit med trioens album "Gentlemen...", som udkom for en måneds tid siden.

Vinyl-udgaven blev i sidste uge den bedst sælgende vinylplade i Danmark, fortæller en stolt Michael Vestbo.

"Gentlemen..." gik i forrige uge ind på hitlistens sjetteplads, avancerede i sidste uge til førstepladsen - og må i denne uge se sig henvist til 19.-pladsen.

Men alligevel. Som Michael Vestbo siger:

- Tænk engang, instrumentalmusik øverst på hitlisten. Vi synes, det er helt vildt.

Annonce

Små pakker af vellyd

"Vi" dækker over guitarist Michael Vestbo og bassist Jesper Smalbro, begge med rødder i det horsensianske musikliv, samt trommeslager Eddi Jarl.

Over det seneste årti har de tre, i dag med base i Aarhus, udgivet nu fem album, alle med instrumentale numre - "små pakker af vellyd", som de selv kalder deres udtryk.

Albummene er karakteriseret ved, at der er gjort meget ud af lyden, og blandt køberne af "Gentlemen..." er helt sikkert mange hifi-entusiaster.

Fra den analoge tid

Det nye album er indspillet i guitar-koryfæet Mark Knopflers British Grove Studios i Londen.

Vestbo Trio fik for et års tid siden muligheden for at booke sig ind et par dage. Her blev de 10 numre indspillet på udstyr fra dengang, da musikken endnu var analog - i omgivelser, hvor ikke kun Mark Knopfler selv arbejder, men hvor også bl.a. Eric Clapton har foldet sig ud.

Resultatet er fastholdt på både "Gentlemen..."-albummet og i en video fra studiet, hvor de tre fortæller om de to intense dage i London.

Tag med Vestbo Trio i Mark Knopflers studie

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap fire milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og "Fars Pige" - lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle TV3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

AC Horsens For abonnenter

Tungt nederlag til AC Horsens: Mission overlevelse afhænger af tre ting

Annonce