Annonce
Odder

Verdensmål med Vilje: - Det er børnene der skal leve med vores beslutninger

280 stemmer var ikke nok Heidi Gautschis nystiftede parti Verdensmål med Vilje. Arbejdet med verdensmålene fortsætter dog ufortrødent. Foto: Mads Dalegaard
Som stifter og eneste kandidat for Verdensmål med Vilje stillede Heidi Gautschi op for Liste T. Hun skaffede sit nystiftede parti 280 stemmer, men det var ikke nok til at sikre en plads i byrådet.

Odder: - Jeg er utrolig taknemmelig, for dem, der har valgt at stemme på mig. De må åbenbart også synes, at det er vigtigt at få italesat verdensmålene.

Sådan sagde Heidi Gautschi, da hun kort efter at være blevet færdig med at optælle stemmer talte med avisens udsendte. Skuffelsen over ikke at blive valgt til kommunalbestyrelsen tog hun med ophøjet ro, og hvert eneste ord blev overvejet nøje.

Vi skal huske på, at det er børnene der skal leve med de beslutninger vi træffer - eller ikke træffer - i disse år

Heidi Gautschi, stifer af Verdensmål med Vilje

Valget så Heidi Gautschi som en oplagt mulighed for, også på lokalpolitisk niveau, at slå på tromme for FN's verdensmål, som hun også til daglig arbejder professionelt med.

Annonce

- Jeg havde selvfølgelig håbet på mere. Vi skal huske på, at det er børnene, der skal leve med de beslutninger, vi træffer - eller ikke træffer - i disse år, siger hun.

Selvom det ikke blev til nogen plads i byrådet i denne omgang, er Heidi Gautschi alligevel glad for at have været aktiv deltager i valget, og for på den måde at have oplevet det på en ny måde.

- Jeg synes det har været utrolig positivt og spændende at opleve et valg fra denne side, og jeg har nydt at deltage i debatter og interviews, siger hun.

Indbyrdes respekt

Heidi Gautschi har under valgkampen især været glad for den gode dialog politikerne imellem, hvor der, uenigheder til trods, altid har været plads til forskellige synspunkter.

- Jeg synes, at jeg har haft en spændende dialog med folk. Vi har selvfølgelig vores uenigheder, men jeg synes alligevel, at der har været en grundlæggende indbyrdes respekt, siger hun.

Heidi Gautschi fortæller, at hun ikke ved, om hun har tænkt sig at genopstille til næste valg. Under alle omstændigheder har hun tænkt sig fortsat at arbejde ufortrødent videre med verdensmålene.

- Der skulle jo forhåbentlig gerne være sket en hel masse om fire år, særligt på det her område. Det er i hvert fald min mission, at der skal sættes handling bag ordene om de 2030 mål, siger hun med henvisning til de klimamål, som Danmark og EU har for 2030 om at reducere udledningen af drivhusgasser med henholdsvis 70 og 30 procent i forhold til 2005.

Og Heidi Gautschi ser ikke overraskende frem til at se, hvordan det nye byråd kommer til at handle på verdensmålene.

- Det kommer jeg til at følge med stor interesse, siger hun.


Annonce
Horsens For abonnenter

Grim, ærgerlig og snusket: Graven får ikke pæne ord med på vejen, men spørger du politikerne, er det netop ord, der skal være starten på forandring

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Lærer-Jan holder aldrig helt fri: Gæsterne og maden må vente, når eleverne ringer

Erhverv For abonnenter

Stinne rejste sig, da fundamentet under hendes firma smuldrede: Nu har hun 50 ansatte og modtager nye jobansøgninger hver dag

Podcast

Ældre Sagen håber på ekstra læger til Hedensted: Vores medlemmer vil blive berørt meget

Hedensted

Fældninger og skader på træer: Det skal til for at hjælpe Staksrode Skov, siger Naturstyrelsen

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Leder For abonnenter

Tiden er kommet: Send dit brokke-gen på vinterferie og lad julefreden sænke sig tidligt og lad den vare til påske og gerne længere

Horsens

Vaccinationscenter opruster med vagt efter hærværk og forsøg på brandstiftelse på centret

Erhverv For abonnenter

Sushi-succes og vækst på værtshus, optik, chokolade og meget mere: Se hvordan lokale firmaer klarer skærene i ugens regnskaber

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Horsens

Mens priserne på energi stiger: Her bliver der ingen prisstigninger på fjernvarme

Erhverv For abonnenter

Midt i tvangslukning og produktionsproblemer: Allan Hansen fik et af sine bedste år nogensinde - og succesen er kun vokset siden

Kultur

Udsatte familier får chancen for at holde jul på Fængslet

Annonce