Annonce
Erhverv

Ventetiden var lang: Men endelig var der bud efter havnen

Partner og medstifter Nicolai Hummelhoff fra Domis (t.h.), borgmester Uffe Jensen (V) og projektudvikler Anders Laursen fra Domis (Tt.h.) mødtes fredag for at underskrive aftalen. Foto: Morten Pape
Det har været en langvarig proces at få lavet et byggeprojekt på havnen i Hou. Der var to bydere i kommunens budrunde, og byrådet har truffet sit valg.

Odder: Jeg ved ikke, hvor mange planer, der er lagt, og hvor mange offentlige møder, der har været holdt. Så vi er rigtig glade og stolte over, at det efter mange års tilløb er lykkedes at få et rigtigt godt projekt, siger borgmester Uffe Jensen (V).

Borgmester Uffe Jensen (V) underskrev fredag en aftale om salget af kommunens areal på havnen i Hou. Der har i adskillige år været planer om at få bygget på havnen, men først nu ser det ud til at blive til noget.

Området har været i udbud, og der kom to bud. Et fra Domis samt et fra et konsortium, der blandt anden omfatter MVP Holding og Odder-firmaet CC Green. Byrådet har fået fremvist begge projekter og haft en uges tid til at overveje dem. Byrådet valgte enstemmigt Domis' bud.

Dog blev Torben Sørensen (V) erklæret inhabil, da han har familiemæssige relationer til et af firmaerne.

Efter mange års tilløb er det lykkedes at få et godt projekt.

Uffe Jensen (V), borgmester

Får mindst 13 millioner

Byrådet har valgt ud fra kriterier som at støtte et godt havne- og byliv samt at udvikle havnen som en destination for hele kommunen og for turister.

- Og det er to gode projekter, vi har fået vist. De blev vist for byrådet, en uge før beslutningen blev truffet, siger Uffe Jensen.

Salgsprisen er ikke offentliggjort, men i sit budget har Odder Kommune sat en sum på 13 millioner kroner som indtægt. Kommunen vil samtidig bruge indtægterne til blandt andet klimasikring i Hou, og Odder Kommune vil også se på trafik- og parkeringsforholdene.

Der bliver nedsat en følgegruppe med blandt andet Hou Fællesforum, Hou Lystbådehavn, Egmont Højskolen og HMI.

Projekt Færgebyen er beskrevet i et hæfte, og planerne præsenteres på et møde på Egmont Højskolen den 19. november. Foto: Morten Pape
Domis står bag projekt Færgebyen, og målet er at skabe liv på havnen. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Efterkommere var helt vildt stolte: Modstandsfolk æres med vejnavne i helt ny bydel

Horsens

Kvik borger afslørede narkohandel

Horsens For abonnenter

Intens stemning ved retten: Dømte for dødsvold ført væk i håndjern under tilråb fra vennerne

Annonce