Annonce
AC Horsens

Venter på fem millioner transfer-kroner: AC Horsens er ikke rystet af corona

AC Horsens' formand Bo Pinholt glæder sig over, at klubben lige nu ser ud til at klare sig gennem corona-krisen uden alvorlige økonomiske problemer. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Ingen sponsorer har meldt fra, men tv-pengene og små fem millioner kroner i kommende transferafdrag kan give udfordringer.
Annonce

Horsens: AC Horsens henvendte sig for et par uger siden til sine sponsorer for at høre til deres velbefindende. Alene til sommer skal superligaklubben have genforhandlet sponsorkontrakter for 5,9 millioner kroner.

- Vi har fået flere henvendelser fra sponsorer, der tror, vi er pressede, men vi har styr på både likviditet og vores forretning, siger direktør Kristian Nielsen og bestyrelsesformand Bo Pinholt.

Flere andre klubber i Superligaen og i 1. division har sat indsamlinger i værk for at undgå problemer, men den slags håndsrækninger har AC Horsens ikke behov for.

- Det er kun i yderste konsekvens, at vi vil bede om støtte og opbakning på den måde, men der er vi ikke i vores nuværende situation, siger Bo Pinholt.

Der er ellers nok af usikkerhedsmomenter at forholde sig til på Langmarksvej. Superligaen er stadig suspenderet, og det er usikkert, hvornår der igen kan spilles kampe. Dermed er der også usikkerhed omkring den sidste tredjedel af tv-pengene. For AC Horsens vedkommende er det et beløb omkring fem millioner kroner. Oven i har AC Horsens små fem millioner kroner til gode for spillerhandler, hvor transferen bliver betalt i rater.

- Hen over sommeren skal pengene betales, men vi har ingen indikationer på, at pengene ikke skulle komme, siger Kristian Nielsen.

Vi er klar til at reagere, hvis tingene ændrer sig i forhold til sponsorer, tv-penge osv., men selv om det er langt mere usikkert at spå om udfaldet af regnskabet for 2020 end normalt, så er det stadig vores forventning, at vi kommer ud af året med en økonomi i balance.

Bo Pinholt

Annonce

Regnskab i balance

Han har også en forventning om, at tv-pengene kommer til udbetaling.

Tilbage står sponsorindtægterne som det mest usikre punkt, men her er der heller ingen faresignaler.

- Efter vi henvendte os til sponsorerne, har vi ikke fået en eneste tilbagemeldning om, at man ikke kunne betale eller havde behov for at få forlænget sin betalingsfrist, siger Kristian Nielsen, der fortæller, at enkelte aftaler, der blev indgået lige som Danmark blev lukket ned, har fået indlagt nogle lidt længere betalingsfrister end normalt.

- Men ingen har som sagt meldt tilbage, at de ikke kan betale. Det glæder vi os over, og så må vi se, hvordan det går, når vi skal ud og genforhandle de kontrakter, der udløber 30. juni, siger Bo Pinholt, der lige nu er optimistisk.

- Vi er klar til at reagere, hvis tingene ændrer sig i forhold til sponsorer, tv-penge osv., men selv om det er langt mere usikkert at spå om udfaldet af regnskabet for 2020 end normalt, så er det stadig vores forventning, at vi kommer ud af året med en økonomi i balance, siger Bo Pinholt.

Annonce

Ro i maven

AC Horsens kom ud af 2019 med et underskud på knap fire millioner kroner, men der er stadig en egenkapital på 16 millioner kroner at tære af.

- Vi har kræfter til at stå imod med her og nu, og det giver ro i maven. Vi har så meget styr på tingene, som det er muligt i disse tider, siger Bo Pinholt.

AC Horsens nyder godt af de hjælpepakker, som staten har meldt ud. Stort set alle ansatte i klubben er sendt hjem på lønkompensation, og da AC Horsens har et af de laveste spillerbudgetter i Superligaen, er det ensbetydende med, at løntabet på Langmarksvej er væsentligt mindre end i topklubberne.

Klubben har også mulighed for at søge kompensation for tabte indtægter i forbindelse med kampe, der måtte blive spillet uden tilskuere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Julia frygter, at der sker ulykke ved trafikeret kryds - kommunen er på vej med løsning

Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Hedensted For abonnenter

Familiens hund blev kørt ihjel: Nu kræver borger fartbegrænsning

Annonce