Annonce
Horsens

Venstres byrådsgruppe: Gentænk byggeriet ved Forum Horsens - der skal være plads til både elite og bredde

Henning Jensen. Arkivfoto
Annonce

Læserbrev: Billardklubbens, dartklubbens og Horsens Gardens opråb i Horsens Folkeblad 7. februar taler sit tydelige sprog: De er ladt i stikken af kommunen og et flertal i kulturudvalget.

Formand Jakob Bille ligger sig også fladt ned og indrømmer, at der ikke er lokaler til dem.

Det var præcis derfor, at Venstre ikke ville stemme for et kampsportcenter. Vi ville have et foreningscenter.

Så ville de tre foreninger ikke være husvilde, men kunne indgå i et foreningsfællesskab ved Forum Horsens, og det ville heller ikke være nødvendigt at flytte nogle af kamsportsklubberne mod deres vilje. En win-win-situation!

Men det er ikke den eneste udfordring, kulturudvalget står overfor i fremtiden.

HH's elitehåndboldhold rykker højst sandsynligt op i den bedste række i år. Men der er ingen lokaler til rådighed for dem i Forum Horsens. En ligaklub uden et rum, bolde og træningsudstyr, der er sikret mod tyveri og hærværk. Intet klub- eller mødelokale. Intet ordentligt sted, hvor klubbens spillere kan opholde sig før og efter træning.

Kan vi være det bekendt? Vil vi være det bekendt?

Vi er rigtig godt på vej med bredden. Fem nye multihaller skyder op rundt omkring i kommunen. Det er fantastisk, for motion og fællesskab er vigtigt - ikke mindst for vores børn og unge, men også for folkesundheden.

Men hvad med eliten? Tør vi ikke rive os fri af den middelmådighed, som tidligere har præget byen? Er janteloven stadig gældende her? Vil vi ikke skabe idrætsidoler, som vores unge kan se op til?

I kommunens vision for foreninger og idrætsklubber, savner vi, at der også sættes et ambitiøst mål for eliten. Byen vækster og sætter rekord for bosætning og antallet af byggekraner. Folkeskolens afgangselever ligger nu karaktermæssigt over landsgennemsnittet.

Horsens er ved at udvikle sig til en stor by med selvtillid. Det går rigtig godt!

Hvorfor ikke samtidig skabe rammerne for et elitemiljø i forbindelse med udbygningen af Forum Horsens og et nyt 50 m bassin?

HH Elite har allerede vist vejen mod en fælles elitebranding af Horsens Kommune. Det var ikke uden sværdslag, at den traditionsrige håndboldklub for få år siden skiftede til gule spilletrøjer. En klub, som altid har spillet i rødt, men som så potentialet i at skifte til samme farve som AC Horsens og basketball-klubben HIC. Det skal vi understøtte kommunalt.

Derfor skal eksisterende kvadratmeter udnyttes og et kommende byggeri udformes, så der bliver plads til både elite og bredde med mødelokaler, klublokaler og opholdsarealer for idrætsudøverne ved Forum Horsens.

Vi har en enestående chance nu, men vi skal være visionære og turde tænke stort!

Vi er rigtig godt på vej med bredden. Fem nye multihaller skyder op rundt omkring i kommunen. Det er fantastisk, for motion og fællesskab er vigtigt - ikke mindst for vores børn og unge, men også for folkesundheden. Men hvad med eliten? Tør vi ikke rive os fri af den middelmådighed, som tidligere har præget byen?

Birthe Knudsen. Arkivfoto
Christa Skelde. Arkivfoto
Martin Ravn. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted For abonnenter

Fokus på flid og tillid: Martin vil bygge forretningsimperium på barndommens grundsten

Annonce