Annonce
Hedensted

Venstremand for hurtig på aftrækkeren: Troels Lund-plakat skulle ned igen

Sådan så det ud efter Ramus Ole Hansen havde sat den første og eneste valgplakat op tirsdag eftermiddag. Privatfoto
Selvom folketingsvalget er udskrevet, må kandidater og frivillige ikke hænge valgplakater op endnu. Det måtte ivrig partisoldat sande.

Hornsyld: Statsministeren har talt. Danskerne skal stemme til folketingsvalget grundlovsdag, 5. juni.

Derfor skulle man tro, at valgplakaterne frit kan hænges op på gader og stræder, men den går ikke. Først kl. 12 fjerde lørdag inden valget, må der sættes valgplakater op. Det betyder, at folketingskandidaterne må hænge i lygtepælene fra på lørdag 11. maj ved middagstid.

En af de frivillige plakatophængere, der måtte sande, at plakaterne var kommet for tidligt op, er Rasmus Ole Hansen, der er vælgerforeningsformand i Hornsyld og kommuneforeningskasserer for Venstre i Hedensted.

Tirsdag eftermiddag lagde han et billede på Facebook af en valgplakat med Troels Lund Poulsen (V), som han netop havde sat op.

- Jeg er sådan en venstremand af den gamle skole, så jeg er vant til, at man hænger plakater op, når der er valg, siger Rasmus Ole Hansen.

Det er charmen, at man var klar lige meget, hvornår det var. Det er en flad start på valgkampen, at man skal vente til på lørdag.

Rasmus Ole Hansen, tidligere byrådskandidat (V)

En flad start på valgkampen

Kort efter, han var begyndt på sin runde, fik han dog en mail fra Venstre omkring regler for valgplakater og fandt ud af, at han var for tidligt ude. Derfor tog han hurtigt valgplakaten ned igen, og det var kun en enkelt plakat, som han nåede at sætte op.

- Hvad skal du på lørdag klokken 12?

- Der skal jeg hænge plakaten op det samme sted, så må vi se, om jeg kan nå at komme først, siger Rasmus Ole Hansen, der står for ophængningen af Venstres valgplakater i Hornsyld.

Ved en lovændring i 2017 blev reglerne for, hvornår valgplakater må hænges op ændret. Det, mener Rasmus Ole Hansen, er ærgerligt, for han kan lide dramaet om, hvem der sætter plakater op først.

- Det er charmen, at man var klar lige meget, hvornår det var. Det er en flad start på valgkampen, at man skal vente til på lørdag, siger han.

Hvornår må valgplakater hænges op?

Ved lovændringen i 2017 er begyndelsestidspunktet for ophængning af valgplakater blevet ændret. Valgplakater i forbindelse med folketingsvalg, kommunale og regionale valg, Europa-Parlamentsvalg, folkeafstemninger og andre valg, der afholdes på offentligretligt grundlag (f.eks. menighedsrådsvalg), må hænges op på offentlige veje og private fællesveje i perioden fra kl. 12.00 den fjerde lørdag før valgdagen indtil 8 dage efter valget. Ved folketingsvalg må ophængning af valgplakater dog først ske fra statsministerens annoncering af valgets udskrivelse.

Kilde: Økonomi- og Indenrigsministeriet

Annonce
Horsens For abonnenter

Christina og Torialy har ligget søvnløse af bekymring i flere uger, fordi deres datter var fanget i omstridte ghettoregler: Onsdag blev den bedste dag i lang tid

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Troels Holch Povlsen tonser med tallene: Tredobler omsætning i Horsens-selskabet Nine United A/S

Kultur For abonnenter

Fortidsminder spænder ben for drømmen om "Hollywood"-skilt i Juelsminde

Horsens

Brænder pengene i lommen? Her er de dyreste boliger til salg i Horsens lige nu

Hedensted For abonnenter

Nu bliver bopælen afgørende for, hvor dit barn kommer i børnehave

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

Kultur For abonnenter

Tredje søndag før jul gik dine oldeforældre tur på Søndergade

Horsens

Han har kastet omkring 700 ton sten i fjorden i år og kan godt kaldes for 'naturens vogter': Nu har han fået et skulderklap for sin indsats

Horsens

Laudrup og den øvrige elite brugte en lørdag i Horsens: Det er et kæmpe skulderklap, der betyder, vi må have gjort noget rigtigt

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Hedensted For abonnenter

Grundejerne bestemte første udspil til diget: Vi er blevet overraskede over, hvor kompliceret kysten er

Horsens For abonnenter

Det blev Østerhåb ved et tilfælde: Drømmehuset fra byggeudstilling blev til et hjem for familien Bang Fasting Bauer

Horsens

Uro i nattelivet: Unge mænd råbte og rakte fuckfinger mod politiet

Annonce