Annonce
Horsens

Venstre vil blokere for godsejers overtagelse af offentlig vej

Kort: Google

Et flertal i Horsens Byråd har givet ejeren af Mattrup Gods ved Føvling lov til at overtage en del af Våbenholmsvej. Venstre og Enhedslisten mener, at vejen fortsat skal være offentligt tilgængelig, og Venstre vil nu lave en indsigelse mod privati

Annonce

Føvling: Er det i orden at overdrage en naturskøn, offentlig skovvej til lodsejeren, eller skal kommunen fastholde alle bilisters adgang til vejen?

Et flertal i Horsens Byråd bestående af alle partier minus Venstre og Enhedslisten har sagt god for det første og vil dermed nedklassificere Våbenholmsvej mellem Stidsmøllevej og Lillebuskvej fra offentlig til privat vej.

Vejen er en 1,3 km lang skovvej, som krydser jord, der er ejet af Mattrup Gods.

Godsejeren, Anders Steen Westenholz, har bedt kommunen om lov til at overtage vejen og spærre den for uvedkommende biltrafik. Til gengæld overtager han forpligtelserne i forhold til vejvedligeholdelsen, snerydning m.m.

Det stemte et flertal i byrådet for, men Venstres Jens Pedersen og Ingerlise Thaysen argumenterede for, at vejen fortsat skal være offentlig.

- I budgetforliget skrev vi, at vi ønsker øget tilgængelighed i landdistrikterne, og vi gør det modsatte her. Hvis vi skal bevare troværdigheden, bør vi gøre det, vi skriver, lød det fra Jens Pedersen, og Ingerlise Thaysen supplerede:

- Det er en virkelig flot skov, og jeg ved, at der er plejehjem, der holder af at tage en forårstur på den vej. Jeg stemmer imod, og jeg ved, at sagen skal tages op igen, hvis en borger har en indsigelse. Den indsigelse har jeg tænkt mig at skrive, konstaterede hun.

Ole Pilgaard Andersen (DF), formand for teknik- og miljøudvalget er ikke enig i Thaysens fortolkning af sagen.

- Vi tager altid indsigelser alvorligt, men i modsætning til Ingerlise Thaysen mener jeg godt, at vi kan afvise en indsigelse i udvalget uden at tage sagen op igen, sagde han efter mødet.

Ole Pilgaard Andersen og bl.a. også næstformanden for teknik- og miljøudvalget, Niels Peter Bøgballe (S), argumenterede for deres sag med, at vejen benyttes meget lidt, og at det derfor vil være fornuftigt at spare skatteborgernes penge.

Enhedslistens Betina Steufer stemte ligesom Venstre imod privatiseringen af vejen.

- Jeg ser ingen grund til, at en tilfældig bondemand får den vej for sig selv, konstaterede hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Horsens

Dagens corona-tal: På ét punkt ligner Horsens Kommune ikke de andre

Annonce