Annonce
Debat

Venstre: Vi skal lave nogle robuste planer for alle vores folkeskoler i Sydbyen, Hatting og Lund

Ole Dahl Kristensen. Pressefoto

Læserbrev: Har vi de rigtige skoledistrikter i Sydbyen, Hatting og Lund?

Og er Højen den rigtige løsning for en ny specialskole i Horsens Kommune, eller skal vi bygge en helt ny skole med alt det nyeste af teknologiske hjælpemidler og med nutidens optimale indretning af en specialskole?

Skoleforvaltningen jagter en hurtig løsning på problemet med Lundagerskolen, der er en specialfolkeskole for børn med mange forskelligartede funktionsnedsættelser.

Annonce

Vi har også lige fået en ny finanslov, hvor klassekvotienten skal sænkes fra 28 til 26 elever i indskolingen fra 0. til 2. klasse. Det giver en oplagt mulighed for at tage et helikopterperspektiv på alle Sydbyens skoledistrikter samt Hatting og Lund.

Hvad har den nye finanslov af konsekvenser omkring de fysiske rammer for vores folkeskoler, og giver det lige pludselig mening, at Højen skal være sin egen folkeskole med eget distrikt, som afhjælper Dagnæs-, Højvang-, Bankager- og Østerhåbsskolen, så de ikke får pladsmangel i fremtiden, når vi sætter klassekvotienten ned fra 28 til 26 elever fra 2023/24-skoleåret?

Vi skal jo nødig have flere hovsaløsninger med pavilloner. Så slipper skolerne også for byggerod i forbindelse med udvidelse af den enkelte skole.

Venstre vil gå hele vejen med nedsættelse af klassekvotienten, så det gælder hele vejen op til med 9. klasse og måske med en yderligere nedsættelse til 24 eller 25 elever i forlængelse af vores folkeskoleudspil op til kommunalvalget 2021.

Ole Dahl Kristensen og Lars Jensen

Venstre vil gå hele vejen med nedsættelse af klassekvotienten, så det gælder hele vejen op til med 9. klasse og måske med en yderligere nedsættelse til 24 eller 25 elever i forlængelse af vores folkeskoleudspil op til kommunalvalget 2021.

Hattingskolen kommer måske i fremtiden til at være en skole fra 0. til 9. klasse, med den befolkningstilvækst der i øjeblikket pågår mellem Torsted og Hatting, da Hatting snart vokser sammen med Horsens by.

Vi i Venstre synes, vi skal turde at tænke disse tanker og ikke beslutte nogle forhastede løsninger. I stedet for skal vi lave nogle robuste planer for alle vores folkeskoler i Sydbyen, Hatting og Lund. Det, mener vi, er ansvarligt, både for vores børn og deres forældre samt skolerne.

Lars Jensen. Pressefoto
Annonce
Horsens For abonnenter

Kommunen bruger 11 millioner på byggeri, som skal bruges i tre år: 40 specialskolebørn skal undervises i pavilloner

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

12-årige Emma faldt om på banegården med hjertestop: Nu er hendes redningskvinde indstillet til årets Årets førstehjælper

Horsens For abonnenter

Nyt byrådsmedlem sender en byge af spørgsmål: God tone, fremtiden for Hospitalskirken, det gode liv i Horsens og byrådsmedlemmernes tidsforbrug til debat i byrådssalen

Horsens

Gør det ondt? Hvornår får man varmen igen? Hvorfor er I nøgne?: Stil alle dine spørgsmål om vinterbadning direkte til formanden for Horsens vinterbaderklub

AC Horsens

AC Horsens  henter dynamisk midtbanemotor i OB: Moses Opondo lejet for foråret med købsoption

Tip til virksomheder, der er lamslået over reformaftale: Ansæt en rumæner med et godt netværk

Erhverv For abonnenter

Syv nye regnskaber: Stabilt år for herretøj, skrot blev til millioner, og revisionsfirma slettede de røde tal

Erhverv For abonnenter

Nu skal det være slut med bøvl, når bilen har fået en Bilka-bule: Hos ambitiøst Horsens-firma må en reparation max vare to timer

Erhverv

Peugeot er vippet af tronen: Horsensianerne har fået et nyt favorit-bilmærke

'Fantastiske data': Sådan skal du spise for at få et ekstraordinært langt liv

Erhverv

27-årig er klar til erhvervseventyr i Paradis: Jeg har altid drømt om at blive selvstændig

Hedensted For abonnenter

Vibeke stod på kanten af sin egen grav: Nu er hun på vej tilbage i præstekjolen

Kultur

Torup Kunst genopstår: Birgit vil køre galleri videre i Hannes ånd

Annonce