Annonce
Debat

Venstre spiller med fordækte kort

Henrik Alleslev Hedensted
Annonce

Læserbrev: I lørdagens udgave af Horsens Folkeblad har Bent Poulsen (V) et læserbrev i avisen, hvor han beskriver, hvorfor Venstre står udenfor budgettet for 2021 i Hedensted Kommune.

Den 23. september afholdt byrådet budgetseminar, hvor alle de politiske partier gik fra hinanden med en skitse til budget 2021. Torsdag 24. september mødtes gruppeformændene for de politiske partier for at drøfte aftaleteksten. På det møde medbragte Venstres gruppeformand imidlertid et stykke papir med overskriften “Venstre foreslår følgende ændringer til budget 2021 med udgangspunkt i endelig forslag fra budgetseminaret”.

Venstres forslag blev drøftet og de følgende dage regnet igennem. Det blev til et “nej tak” til deres forslag. Og selvom både borgmesteren og resten af gruppeformændende i flertalsgruppen opfordrede Venstre til at fremlægge deres forslag, så vi kunne få en åben og ærlig drøftelse af det, har Venstre ikke ønsket at vise det frem.

Det ville nemlig have frataget Venstre muligheden for, sammen med Liberal Alliance, at starte valgkampen op og bruge andenbehandlingen og efterfølgende diverse indlæg på sociale medier, samt Bent Poulsens læserbrev, til at kritisere det vedtagne budget, samt at tegne et billede af en økonomi, der “sejler”, og en borgmester der ikke har styr på det.

Fakta er, at den genopretningsplan af ældreområdet, som blev vedtaget i sidste byrådsperiode, har været rigtig dyr. Den har kostet næsten 100 millioner kroner.

Samtidig er der lavet byggegrunde på et helt ekstraordinært niveau, hvilket også har kostet på kassebeholdningen. Det har alle partier bakket op om.

Derudover bruger mange af vores driftsområder af deres overførsler, som ellers tæller med i kassen, når regnskabet gøres op. Ofte fordi deres budgetter er pressede til det yderste.

Det vil være befriende, hvis Bent Poulsen kom med eksempler på de beslutninger, Venstre ikke har været en del af, men som har kostet kommunen så dyrt.

Og det vil klæde Venstre at vise deres ændringsforslag frem, men også at komme med deres bud på en økonomi i balance i årene fremover.

I den Socialdemokratiske byrådsgruppe vil vi gerne opfordre til, vi samarbejder om at få en sund økonomi i fremtiden til gavn og glæde for vores borgere - det er trods alt dem, det handler om.


Det ville nemlig have frataget Venstre muligheden for at starte valgkampen op

Henrik Alleslev (S)
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
HH Elite

Danskerne overraskede alt og alle

Horsens

Julia frygter, at der sker ulykke ved trafikeret kryds - kommunen er på vej med løsning

Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Hedensted For abonnenter

Familiens hund blev kørt ihjel: Nu kræver borger fartbegrænsning

Annonce