Annonce
Horsens

Venstre-spids i debat om midtbyparkering: Tænk fremtidens elbiler ind i p-husene

Byg fem-seks parkeringshuse, der blandt andet kan fungere som ladeplads for både midtbybeboere og pendlere, lyder en politisk vision for Venstres Martin Ravn. Arkivfoto
Martin Ravn (V) vil tilbyde beboere i midtbyen og pendlere opladning af elbiler i de parkeringshuse, der skal være med til at afvikle fremtidens city-trafik mere smidigt.

Horsens: Viceborgmester Martin Ravn fra Venstre har elbiler med i tankerne, når han lufter sin politiske vision om fem-seks nye parkeringshuse tæt på centrum i Horsens.

- Første fase er at løse parkeringsproblemet her og nu. Anden fase er overgangen til elbiler, som kommer, uanset om vi har en rød eller blå regering. Hvor skal byboerne lade deres elbiler op i fremtiden? Lad os tage den diskussion. Tredje fase er selvkørende biler og deleordninger. De biler har også brug for en base, siger Martin Ravn.

I et læserbrev i Folkebladet torsdag skriver Venstre-spidsen:

"På lidt længere sigt skifter vi størstedelen af benzin- og dieselbilerne ud med elbiler. Det bliver ikke et problem for bilisterne i parcelhuskvartererne, hvor elstik til bilen let kan installeres. Men hvad med bilisterne, som bor i ejendommene i bymidten? Hvor og hvordan skal deres biler lades op? Derfor skal p-husene opføres og dimensioneres, så der er effektive elstik på alle pladser. Så kan beboernes biler oplade om natten og pendlere, som arbejder i midtbyen, oplade deres biler om dagen."

Annonce

Vejle er langt foran Horsens, når det gælder detailhandel, så lad os indtænke løsninger med elbiler.

Martin Ravn (V)

- Vejle er langt foran os

Han vurderer, at større private virksomheder kommer til at udbyde kørselstjenester, som kan håndteres via apps på mobilen, og p-husene vil være passende til opladning og som base, når delebilerne ikke er på vejene.

Martin Ravn mener, at Horsens halser efter andre byer, blandt andet vore naboer mod syd, hvad angår midtbyforhold og butiksliv. Hans politiske drøm er et vende den rangorden på hovedet.

- Vejle er langt foran Horsens, når det gælder detailhandel, så lad os indtænke løsninger med elbiler, siger han.

Viceborgmesteren ser en fremtid for sig med p-huse, der skal muliggøre langt færre biler i centrum af Horsens - både hvad angår trafik og parkering.

Martin Ravn vil som udgangspunkt inddrage parkeringspladser på vejene i bymidten for at gøre mere plads til rekreative områder.

Og så er parkeringshusene, som skal blive til i et samarbejde mellem det offentlige og private investorer, f.eks. pensionskasser, en del af Venstres bud på løsningen af trafikale problemer. Venstre er imod forlængelsen af Ringvej Syd til 242 millioner kroner - det har Martin Ravn gjort klart i blandt andet en række læserbreve hen over sommeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

62-årig gadetisser flippede ud på betjente

Annonce