Annonce
Læserbrev

Venstre sætter handling bag ordene

Læserbrev: I Venstre har vi netop præsenteret vores forslag til en finanslov for 2020. Og det er et forslag, som leverer på de alle de løfter, som vi gav i valgkampen. For i Venstre holder vi, hvad vi lover.

Med udspillet vil vi vise, at man sagtens kan investere i velfærden og grønne løsninger uden at hæve skatterne. Det er ellers noget regeringen finder strengt nødvendigt. Og selvom vi ikke agter at hæve skatterne, formår vi alligevel at være grønnere end regeringen. Vi vil nemlig afsætte 500 mio. kr. yderligere til den grønne omstilling.

Vi sætter ligeledes handling bag ordene, når det kommer til velfærd.

Vi gik til valg på et løfte om at investere i velfærden – det har vi tænkt os at indfri. For de danske borgere fortjener omsorg, tid og kvalitet, når de har brug for hjælp. Derudover er en annullering af omprioriteringsbidraget på uddannelse, undervisning og kulturområdet også en del af vores løfte.

For os i Venstre er det helt centralt, at væksten og den gode udvikling fortsætter. Ellers vil det ikke være muligt at investere i velfærden. Derfor skal vi sikre, at virksomhederne har gode vilkår og adgang til arbejdskraft. For vækst og arbejdspladser er en forudsætning for, at der kan investeres i velfærden og den grønne omstilling.

Venstre sætter handling bag ordene. Det samme kan ikke siges at gøre sig gældende for regeringen. De har nemlig travlt med at afkoble landdistrikterne fra resten af landet.

I stedet for at føre en politik, der understøtter hele Danmark, så vil regeringen sløjfe bredbåndspuljen. Og hvis man en gang imellem færdes uden for de store byer, så ved man, at det vil være en katastrofe for de borgere og virksomheder, der er bosat i landdistrikterne. Det vil vi ikke være med til.

I Venstre holder vi, hvad vi lover. Vi vil levere velfærd og grønne løsninger uden højere skatter.

Annonce
Anni Matthiesen.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der er alt for mange ludomaner

Kampen mod cigaret-reklamer har ikke været forgæves. Det har givet gode resultater i kampen mod den usunde tobak. Nu er tiden inde til endnu en kamp, nemlig reklamerne mod spil. Der er alt for mange ludomaner. Det er lige så ødelæggende som tobakken. Mange er lette at friste, og det vrimler med reklamer for alle slags spil. Jeg ser det ikke som noget problem, når Brian Laudrup står frem og fortæller om sine afgørende mål. Men når det ene almindelige menneske efter det andet sidder og fortæller omverdenen om de gevinster, de har vundet, er det et helt andet problem. Hvis de virkelig vandt så meget, som de fortæller om, ville spilselskabet være konkurs for længst, og det ville ikke have penge til at betale for tv-reklamerne. Når de alligevel laver den type reklamer, er det selvfølgelig, fordi der er svage sjæle, der kan blive fristet. Når man ser reklamer, tænker mange: "Tænk, hvis det var mig. Jeg vil også gerne en tur sydpå". Det er bare så sjældent, det lykkes. Jeg kan sagtens lade mig friste til at købe en lottokupon eller kaste mig over et skud på Oddset, men her oplever jeg virkeligheden. Det er bare så lidt, der kommer i gevinst, og som regel en del mindre, end jeg har spillet for. Oddset er et videnspil, så her er man selv ude om det, men det er sjældent, man rammer odds 116 med gevinst, som de taler om i reklamerne. Der kan være ganske muntre reklamer undervejs, men de har kun ét formål: At skaffe nye kunder i fælden. Jeg har ondt af de familier, der får deres økonomi ødelagt af ludomaner. Det er så fristende. Man skal huske på, at spilselskaberne tjener styrtende med penge, og taberne er os, der køber lotto-kuponerne. Danmark har en gruppe af ludomaner. Vi har ikke brug for engelske tilstande, hvor fodboldmillionærer har spillet hele deres formue op i en naiv tro på, at der var penge at hente i selskaberne. Sæt ind over for reklamerne. Vi har ikke brug for flere ludomaner.

Annonce