Annonce
Læserbrev

Venstre-politiker: Finansloven for 2020 er et godt skridt i den rigtige retning

Først og fremmest skal pengene bruges til flere medarbejdere på vores sengeafsnit. De har i mange år løbet stærkt - også for stærkt efter min mening.

Læserbrev: Den netop indgåede finanslov ser rigtig lovende ud, hvad angår det psykiatriske område.

Nu har vi i mange år råbt op i regionerne om, at psykiatrien i årtier har været underfinansieret.

Derfor er det godt, at området får et løft på 600 mio. kr. fra 2020 og frem.

Hvad skal pengene så bruges til?

Først og fremmest skal pengene bruges til flere medarbejdere på vores sengeafsnit. De har i mange år løbet stærkt - også for stærkt efter min mening.

Der er også afsat penge til flere sengepladser i almenpsykiatrien - det er også godt.

Derudover får retspsykiatrien og sikringen også et løft, som også er hårdt tiltrængt.

Alt i alt skal de forbedrede vilkår for området sikre bedre behandling og vilkår for patienter og personale.

Det er også afgørende, at der tilføres yderligere midler de kommende år, da vi ser flere og flere danskere, som har behov for psykiatrisk behandling.

Finansloven for 2020 er et godt skridt i den rigtige retning.

Annonce
Ulrik Sand Larsen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Seks Horsens-boksere i finalen ved JM

Læserbrev

Dagpengedebat: Det nærmer sig det rene hykleri, DF

Læserbrev: De seneste dages debat om en højere dagpengesats nærmer sig, så vidt jeg kan se, det rene hykleri, i hvertfald når det drejer sig om Dansk Folkeparti. DF har meget kraftigt, for ikke at sige nærmest besat som en stalker, kæmpet for, at folk på offentlige ydelser skal leve på et eksistensniveau, som er stort set umuligt. Nu vil samme parti have hævet en anden offentlig ydelse, nemlig dagpengene. Nuvel, folk på dagpenge betaler selv til deres ydelser, men langtfra i en grad, som dækker det, der bliver udbetalt. Resten af pengene kommer derfor fra skatteyderne. Der tales her om, at dagpengesatsen, som nu er så lav, at folk ikke kan sende deres børn på lejrskole, til fødselsdagsfester, eller at rådighedsbeløbet er alt for lille, til at de har penge nok til et rimeligt almindeligt liv og dagligdag. Hvor har vi før hørt dette? Kontanthjælpen består brutto af ca. 12.000 kr. for enlige uden børn og 15.000 kr. for enlige med børn, og dagpengesatsen er på ca. 19.000 kr., altså 4-7000 kr. højere end kontanthjælpen. Jeg spørger så blot Dansk Folkeparti om, hvorfor det ikke er rimeligt, at folk på dagpenge skal stramme livremmen ind med en højere offentligt støttet udbetaling, når det er rimeligt, at folk på en væsentligt lavere kontanthjælp skal gøre det?

Annonce