Annonce
Debat

Venstre om ny aftale om kommunernes økonomi: Regeringen skyller sit velfærdsløft ud med badevandet

Anni Matthiesen. Pressefoto

Læserbrev: Den socialdemokratiske regering har netop indgået en aftale med KL om kommunernes økonomi for 2022. Og her har statsministeren tilsyneladende endelig måttet sande, at man ikke kan bruge penge, man ikke har.

For på trods af regeringens mange løfter om forbedringer i den kommunale service endte de med en spareaftale.

De mange løfter må kommuner og borgere nu se langt efter. For de var tomme. I stedet for at indfri dem, skal landets kommuner nemlig nu effektivisere og omprioritere for 400 mio. kr.

Annonce

Regeringen var nemlig nødt til at lægge sig fladt ned og erkende, at man ikke har været i stand til at finde penge til at forbedre velfærden.

Men det er måske ikke så mærkeligt, at man ikke har kunnet finde ekstra penge til øget velfærd, når man i øjeblikket hovedløst bruger hele to mia. kr. om måneden på corona-tests.


Selv statsministeren har åbenbart nu indset, at pengene ikke vokser på træerne.

Anni Matthiesen


Selv statsministeren har åbenbart nu indset, at pengene ikke vokser på træerne.

KL satte da også stolen for døren og forlangte, at regeringen enten stod ved sine mange løfter og leverede penge til bedre velfærd eller indrømmede, at kommunerne ville blive tvunget til at effektivisere for bare at bevare det nuværende velfærdsniveau i kommunerne.

Det kommer især til at gå udover det specialiserede socialområde - på trods af, at socialminister Astrid Krag tidligere har sagt, at det ikke er penge, der skal afgøre, om en borger med handicap får den hjælp, man har brug for.

I sin tid holdt Socialdemokratiet sig ikke tilbage med store skældsord om omprioriteringsbidraget. Nu har de så selv kopieret det og i stedet kaldt det for velfærdsprioritering.

Og det lyder da ganske nok rarere at kalde noget for velfærd, men uanset hvordan man pakker det ind, så handler det altså om, at der skal findes besparelser.

Så nej, kære statsminister, pengene vokser ikke på træerne. Og når man lover guld og grønne skove, så skal man også have overvejet, hvem der skal betale. I denne omgang blev det borgerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

En vaskeægte, spil-levende legende blev hædret med kongelig belønningsmedalje, bog, taler og kærligt dril

Annonce