Annonce
Skanderborg

Venstre med kun 11 byrådskandidater

Venstres foreløbig 11 kandidater til byrådsvalget i november. Birte Andersen, nummer to fra højre, røg ind på en andenplads på listen. Foto: Venstre Skanderborg Kommune

Birte M. Andersen røg op i top som nummer to på listen, der dog kun har to kvinder og blot indtil videre 11 kandidater.

VENG: Venstre er klar med 11 kandidater til byrådsvalget i november. Spidskandidaten Anders rosenstand Laugesen blev allerede fundet i december, de øvrige 10 blev valgt ved et opstillingsmøde mandag i Borgernes Hus i Veng, hvor der blev presset hårdt på for at få flere til at stille op.

11 kandidater er nemlig ikke mange i forhold til, at Venstre ved sidste byrådsvalg stillede op med 20 kandidater. Og i forhold til, at Venstre i dag har ni medlemmer af byrådets 29 medlemmer.

De godt 80 fremmødte medlemmer blev opfordret til at foreslå flere kandidater. Otte navne blev foreslået, men de takkede alle nej. Men opstillingsmøde har nu bemyndiget Venstres kommunebestyrelsen til yderligere at supplere listen med et antal kandidater.

Ved sidste byrådsvalg fik VU'erne valgt blot 18-årige Rasmus Ingemann, derimod er yngste kandidat aktuelt 33-årige Anders Rosenstand Laugesen. Der er desuden kun få kvinder på listen, blot to.

Men den kandidat, der fik flest stemmer ved opstillingsmødet er en kvinde, nemlig nuværende byrådsmedlem og kandidat til Folketinget for Venstre i Horsens kredsen, Birte M. Andersen, ægtefælle til tidligere folketingsmedlem Kim Andersen.

Annonce

Her er kandidaterne

Af de 10 kandidater, der blev valgt, er der seks nuværende byrådsmedlemmer og fire nye navne.

Her er de 10 kandidater i rækkefølge, der blev valgt mandag.

2. Birte M. Andersen, Skanderborg, nuværende byrådsmedlem.

3. Bent Jacobsen, Stilling, nuværende byrådsmedlem.

4. Jens Szabo, Ry, nuværende byrådsmedlem.

5. Jens Erik Sørensen, Hørning, tidligere byrådsmedlem, men opnåede ikke valg i 2013.

6. Peder Porse, Ry, nuværende byrådsmedlem.

7. Søren Erik N. Pedersen, Nr. Vissing, nuværende byrådsmedlem.

8. Søren Kjeldsen Hansen, der for nylig skiftede fra Liberal Alliance, hvor han stod som kandidat no. 2 på kandidatlisten, og meldte sig ind i Venstre.

9. Claus Bloch, nuværende byrådsmedlem.

10. Hanne Majgaard, Galten.

11. Arne Lægaard, Skanderborg.

I Galten-området har tidligere borgmester i Galten og Skanderborg kommune, Jens Grønlund, der har været en stor stemnmesluger, valgt ikke at genopstille.

Venstres liste er sideordnet.

Annonce

Formand er optimist

Venstre kommuneformand Svend Møller Sørensen mener, det er en landstendens, at det er svært at få folk til at stille op til byrådsvalg.

- Det er en generel tendens. Det er ikke lysten, der mangler, men mange har svært ved at få det til at hænge sammen med arbejde og familie, siger han.

- Og så er det mit indtryk, at vi ikke behandler vore folkevalgte ret godt. Selv om det er en hårdt og kvævende arbejde, mødes folkevalgte ofte med kritik for, at de næsten nasser på kassen. Jeg kan godt forstå, hvis nogen spørger, hvorfor de skal udsætte sig for det.

Svend Møller Sørensen er dog overbevist om, at det vil lykkes Venstre af stille med flere kandidater. Men han vurderer, det bliver svært at vælge Jørgen Gaarde (S) fra borgmesterposten.

- Han har da gjort det meget godt, og det er altid svært at vælte en siddende borgmester. Men vi kan gøre det bedre. Med det skattegrundlag og befolkningssammensætning, der er i Skanderborg Kommune, bør vi kunne få mere ud af tingene, siger Svend Møller Sørensen.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Første tilfælde af brasiliansk variant fundet i Danmark

Annonce