Annonce
Horsens

Venstre-mand efterlyser mere diskussion af genåbning

- Jeg har meget stor respekt for de fagfolk, der arbejder med at åbne institutionerne op, men som politiker føler jeg også, det er vores pligt at tilse, at det foregår på den rigtige måde, siger Ole Dahl Kristensen (V). Arkivfoto: Mads Hansen
Byrådsmedlem Ole Dahl Kristensen (V) så gerne, at børne- og uddannelsesudvalget blev mere involveret i genåbningen af institutionerne. Borgmester Peter Sørensen (S) undrer sig over udmeldingen, da byrådet har sagt god for den politiske fremgangsmåde og er orienteret om, at det er institutionerne selv, der decentralt tager beslutningerne.
Annonce

Horsens: Hvor langt er man med åbningen af skoler og daginstitutioner i Horsens Kommune, og hvilke overvejelser gør man sig i forhold til at blive klar til at modtage børnene?

Spørgsmål som disse kunne byrådsmedlem i Horsens Kommune Ole Dahl Kristensen (V) godt tænke sig svar på, fordi han som medlem af børne- og uddannelsesudvalget føler, at han har pligt over for forældrene i forhold til både at være informeret og til at kunne diskutere beslutningerne på skolerne politisk.

- Jeg synes, det vil være rart, hvis vi blev involveret. Jeg har meget stor respekt for de fagfolk, der arbejder med at åbne institutionerne op, men som politiker føler jeg også, det er vores pligt at tilse, at det foregår på den rigtige måde. Vi skylder systemet, at den politiske del også bliver involveret, men indtil videre har vi kun fået en orientering.

- Andre steder har man involveret udvalget. Jeg ved ikke, hvilke muligheder der er for, at vi kan forholde os politisk til emnet, men jeg er ærgerlig over, at vi kun har fået en orientering, og det har jeg også gjort opmærksom på. Vi holder møder; byrådet arbejder, udvalgene arbejder, men bare ikke med disse emner, siger Ole Dahl Kristensen.

Vi er orienteret om, at toiletter på skolerne gøres rent to gange om dagen, men er der andre hygiejne- og rengøringspunkter, man skal være opmærksom på? Hvordan fungerer madordninger?

Ole Dahl Kristensen (V)

Annonce

Brug for diskussion

Han er godt klar over, at situationen lige nu er vanskelig, og at det er ude på de enkelte institutioner, at man knokler for at finde løsninger på, hvordan man kan åbne forsvarligt.

Ole Dahl Kristensen understreger også, at han har meget stor tillid til de beslutninger, ledelsen og fagpersonalet tager. Men om ikke andet er der også brug for at diskutere dem politisk.

- Det er et problem, hvis man ”blot” siger til skolerne, at de skal gøre det fornødne, uden vi diskuterer, hvad det fornødne er.

- Nogle steder lejer man festivaltoiletter for at have flere toiletter. Gør vi det i Horsens? Jeg ved det ikke. Andre steder gør man i stedet mere ud af rengøringen. Vi er orienteret om, at toiletter på skolerne gøres rent to gange om dagen, men er der andre hygiejne- og rengøringspunkter, man skal være opmærksom på? Hvordan fungerer madordninger? Der er også forhold at tage omkring lærerpersonale og holdopdeling af elever, men jeg ved reelt set ikke, hvad der er af muligheder, og hvordan man forholder sig til dem i Horsens.

Annonce

Borgmester undrer sig

Borgmester Peter Sørensen (S) stiller sig undrende og uforstående over for kritikken. Han fortæller først og fremmest, at byrådet kort efter statsministerens genåbningstale i mandags blev indkaldt til et telefonmøde onsdag, hvor han spurgte, om fremgangsmåden i byrådet var korrekt, og der var ingen indvendinger.

Han foreslog desuden selv, at børne- og uddanneslesudvalget mødes på torsdag for at vende genåbningen, og nu på tirsdag er byrådet igen indkaldt for at samle op på genåbningen, mens politikerne her i påsken vil få tilsendt løbende information.

- Politikerne bliver involveret, og da vi er samlet onsdag, får jeg at vide, at man er tilfreds med fremgangsmåden. Alt det, der efterlyses, er noget, vi har lavet aftaler om i onsdags. Og så er det de enkelte teams ude på institutionerne, der tager beslutningerne, og det er byrådet også orienteret om, siger borgmesteren.

- Det foregår decentralt, for man kan ikke politisk lave et "one size fits all"-tilbud (en løsning, der dækker det hele, red.) for over 50 forskellige matrikler. Det kommer ikke til at ske, for du kan ikke sige, at det, der gælder ude i Lund, også kan gælde i Brædstrup eller Østbirk.

- Den eneste politiske beslutning, jeg har taget i den her forbindelse, er at sige, at institutioner ikke skal gå efter at åbne op 15. april, hvis de ikke kan være klar til det, så det er forsvarligt over for børn, forældre og personale, lyder det fra Peter Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Trods påbud og dødsfald: - Jeg har tillid til både personale og ledelse, når jeg taler med avisen

Horsens For abonnenter

DN om ny omfartsvej: Vi er aldrig glade for infrastruktur hen over sårbare naturområder

Annonce