Annonce
Horsens

Venstre i Horsens melder nu klart ud: Vi skal have en ny ledelse

Per Svendsen, formand for Venstres kommuneforening i Horsens, er klar i mælet: Lars Løkke Rasmussens tid som formand for Venstre bør slutte nu, og næstformand Kristian Jensen er ikke den rette afløser. Tegning: Julius
De lokale Venstre-folk har mistet tålmodigheden med både Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen. Martin Ravn (V) peger på Jakob Ellemann-Jensen og Stephanie Lose som ny formand og næstformand.

Horsens: Venstre i Horsens melder nu klart ud efter de seneste måneders uro i partitoppen: Venstre skal have en ny ledelse.

Bestyrelsen i Venstres kommuneforening i Horsens holdt møde tirsdag, og konklusionen var ifølge kommuneforeningsformand Per Svendsen entydigt, at både formand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen på partiets landsmøde i november må vige pladsen for en ny formand og næstformand.

- Holdningen i bestyrelsen er, at situationen nu er så uholdbar, at vi anbefaler, at partiet får en ny ledelse. Samarbejdet mellem Lars Løkke og Kristian Jensen har fungeret fint, mens vi var i regering, men den ballede, der nu er opstået, er helt uacceptabel, og jeg tror, at det vil være sundt med nye hoveder på begge poster. Det er den melding, jeg tager med til hovedbestyrelsesmødet i næste uge, siger Per Svendsen til Folkebladet.

- Der kan komme noget helt uventet op på hovedbestyrelsesmødet. Vi skal have kraftige beviser på, at de kan samarbejde, men det er ikke lykkedes hidtil. Ord er ikke nok, så det er en meget svær opgave, de er sat på. Som det står nu, er det vores klare holdning, at det er bedst for Venstre, at vi får en ny ledelse, konstaterer Per Svendsen.

Annonce
Jeg har mistet tilliden til Lars Løkke, og Kristian Jensen er ikke en mulig afløser. Han har vist, at han ikke kan klare det benhårde game, som politik jo er.

Martin Ravn (V), gruppeformand i byrådet

Ravn peger på Ellemann

Venstres politiske leder i Horsens, gruppeformand i byrådet Martin Ravn (V), der også deltog i bestyrelsesmødet tirsdag, er helt på linje med sin lokale formand.

- Der er flere årsager til, at vi skal have en ny ledelse. Vi skal have begravet fløjkrigen i partiet, og vi skal have genskabt samarbejdet i blå blok. Begge dele kræver en ny start med en ny ledelse. Løkke skabte et godt valg, og det skal han have tak for, men vi har trukket det langt nok nu, siger han.

- Jeg har mistet tilliden til Lars Løkke, og Kristian Jensen er ikke en mulig afløser. Han har vist, at han ikke kan klare det benhårde game, som politik jo er. Han lader sig kue, og hvordan vil det så gå, når han står overfor en Kristian Thulesen Dahl eller en Søren Pape? Han har simpelthen vist for store svaghedstegn, siger han.

Martin Ravn peger på politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen og formanden for Region Syddanmark Stephanie Lose som ny formand og næstformand.

- Og så ser jeg gerne, at Tommy Ahlers får en mere fremtrædende placering i ledelsen sammen med Inger Støjberg og Karsten Lauritzen, siger han.

Per Svendsen ønsker ikke at sætte navne på en ny ledelse.

- Der skal frem mod landsmødet sættes et arbejde i gang med at finde kandidaterne, og det har jeg ikke et bud på lige nu. Der skal jo også være kandidater, der har lyst til at have posterne, siger han.

- Er det din fornemmelse, at holdningen i Horsens er udbredt i hele landet?

- Der kommer jo lignende udmeldinger andre steder fra, men jeg kan ikke vurdere, om vores holdning er repræsentativ. Det bliver et spændende hovedbestyrelsesmøde, konstaterer Per Svendsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
HIC

HIC klar til pokalfinalen

Leder For abonnenter

Leder: Hovedgård skal vælge mellem turbo eller første gear

Det var lidt af en bombe, borgmester Peter Sørensen lod springe i begyndelsen af januar under en ellers fredelig nytårskur på ældrecentret i Hovedgård. Efter flere år i en mølpose løftede han ønsket om et togstop i den gamle stationsby mellem Horsens og Aarhus ud i det fri. Som bekendt er det hans socialdemokratiske partifæller, der danner regering, og det er formentlig ingen tilfældighed, at emnet lige netop i år var et vigtigt element i talen på Skovly. En af regeringens store uløste opgaver er at indgå et bredt forlig om den fremtidige infrastruktur, både hvad angår vej- og togtrafik. Dansk Folkeparti har for længst meldt sig ud af den gamle togfond-aftale, og det smalle infrastrukturforlig fra foråret 2019, som den daværende borgerlige regering indgik netop med DF, er lagt på is. I stedet har transportminister Benny Engelbrecht meddelt, at han vil gå efter et nyt bredt forlig om infrastrukturen og puste nyt liv i aftalen om togfonden. Ingen af delene står øverst i regeringens arbejdsprogram, men mon ikke Horsens-borgmesteren har vurderet, at det er god timing at starte nu, hvis de lokale kræfter skal mobiliseres og være med til at overbevise folketingspolitikerne om, at Hovedgård skal have et togstop. Derfor er det en vigtig beslutning, de lokale borgere og i første omgang lokalrådet skal træffe: Vil vi helst fortsætte i det nuværende tempo, hvor der stille og roligt bliver bygget nye lejligheder og solgt nogle få byggegrunde - eller vil vi have sat turbo på udviklingen? Der er ingen tvivl om, at Hovedgård vil blive yderst attraktiv som pendlerby i forhold til Horsens og i endnu højere grad Aarhus, hvis der kommer et togstop. I dag begrænser tilbuddet om offentlig trafik sig til busrute 202, og det tager ca. en time at komme til Aarhus og 25 minutter til Horsens. Hovedgård har før vist, at den rummer masser af initiativ og sammenhold. Ellers var der aldrig blevet sat gang i så stort et halbyggeri, som tilfældet er. Nu skal byen bare finde ud af, om den endnu engang er klar til at sætte alt ind for at få et togstop.

Horsens

Borgmester vil diskutere togstop i Hovedgård: Det ligger lige til højrebenet

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];