Annonce
Horsens

Venstre i Horsens har mistet hveranden kandidat siden 2013

Venstre i Horsens har mistet hver anden kandidat i forhold til det seneste valg, og det kan komme til at koste stemmer, forudser en valgforsker. Derudover er hele partiets top skiftet ud. Ny mand øverst på listen er Martin Ravn, som ved det seneste valg stillede op på en sjette-plads på listen. Arkivfoto

Ved det seneste kommunalvalg havde Venstre-vælgere i Horsens 27 kandidater at vælge imellem. Denne gang er der kun 14.

Horsens: Når Venstre-vælgere i Horsens 21. november skal sætte deres kryds på stemmesedlen til kommunalvalget, er der langt færre kandidater at vælge imellem, end der var ved valget i 2013.

Venstre i Horsens har denne gang 14 kandidater på stemmesedlen - ved det seneste kommunalvalg stillede 27 op for det liberale parti.

Og den udvikling kan komme til at koste partiet stemmer, erkender den lokale V-formand Per Svendsen i dag i Jyllands-Posten. Her siger han:

- Vores strategi har hidtil været at få så mange kandidater som muligt for at få så mange stemmer som muligt. I år har vi en lidt anderledes tilgang. Vi forsøger at satse på et nyt hold, hvor kvalitet går frem for kvantitet.

I forhold til det seneste valg er hele toppen på Venstres liste skiftet ud. I top stod i 2013 Kristian Dyhr, Hans Bang-Hansen, Ingerlise Thaysen og Jens Pedersen. Ingen af dem optræder på stemmesedlen denne gang. I top er i stedet Martin Ravn, som stod som nummer seks på listen for fire år siden.

På socialdemokraternes liste er det de samme fire, der er i top denne gang, dog i en lidt anden rækkefølge. De fire er Peter Sørensen, Andreas Boesen, Lone Ørsted og Tina Naldal.

Vi forsøger at satse på et nyt hold, hvor kvalitet går frem for kvantitet.

Per Svendsen, fmd. Venstre i Horsens

Lars Løkke har indflydelse

Ifølge Per Svendsen er det bl.a. den hårde tone i politik og personsagerne omkring Lars Løkke Rasmussen, der har gjort det svært at rekruttere kandidater for Venstre.

- Selvfølgelig har det en betydning. Det vil være vanvittigt at påstå andet. Når vi er ude og snakke med folk, så bliver man konfronteret med de ubehagelige personsager ofte. Og så føler man sig som kandidat tvunget til at gå ind og forsvare det, siger han.

Annonce

Landspolitisk modvind

Det er ikke kun i Horsens, at Venstre har problemer med frafald på stemmesedlen.

På landsplan stiller syv pct. færre op for partiet, og ifølge valgforsker Ulrik Kjær fra Syddansk Universitet kan det blive en svær valgkamp for Venstre.

- Der er færre til at sprede det glade budskab. Hver eneste kandidat trækker nogle personlige stemmer. Det kan være naboen, der ellers ville have stemt på et andet parti, siger han til Jyllands-Posten, hvor han også konstarer, at Venstre i kommunerne er ramt af det, han kalder den landspolitiske vind.

- Det er sværere at drive valgkamp, hvis ens moderparti er i tilbagegang landspolitisk, siger han til avisen.

I 2013 stod Venstre på landsplan til opbakning fra 25 pct. at vælgerne i en vægtet måling fra Altinget.dk. Lige nu står partiet til ca. 18 pct. af stemmerne.

Tendensen med et faldende antal kandidater har ikke ramt de lokale socialdemokratere lige så hårdt. I 2013 havde partiet 28 personer på stemmesedlen - denne gang er der 24.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Fjerde formodede gerningsmand i Nørretorv-sagen fortsat på fri fod - intet nyt om offers tilstand

Annonce