Annonce
Odder

Venstre har flyttet rundt på posterne

Venstre skal have ny formand for den nuværende Jan Gade for nok at gøre med at passe sine nye opgaver i byrådet, efter Lone Riis' udtræden. Arkivfoto: Lars Aarø
Med Lone Riis' farvel til byrådet er posen blevet rystet, og udvalgsposterne fordelt på ny. Lone Riis' afløser Jan Gade skal også afløses.

Odder: Et gruppeformandskab, en plads i økonomi- og erhvervsudvalget, børne-, uddannelses- og kulturudvalget, arbejdsmarkedsudvalget samt en rolle som 2. viceborgmester blev pludselig ledig i Venstre, da Lone Riis kort før jul meddelte, at hun træder ud af byrådet.

Det ville med andre ord være noget af en mundfuld, hvis hendes afløser Jan Gade skulle stryge direkte ind i byrådet og overtage alle posterne.

Og sådan bliver det da heller ikke, efter at byrådsgruppen har mødtes for at fordele opgaverne.

Jan Gade overtager opgaven som gruppeformand og indtræder i økonomi- og erhvervsudvalget samt børne-, uddannelses- og kulturudvalget.

Hans Hammann overtager Lone Riis' plads i arbejdsmarkedsudvalget, mens Finn Thranum, der i forvejen er formand for social-, sundheds- og forebyggelseudvalget, bliver 2. viceborgmester.

Annonce

Ny partiformand søges

Årsagen til, at Lone Riis udtræder af byrådet i utide, skyldes at hun flytter fra kommunen og dermed ikke kan sidde i byrådet.

Såvel hendes udtræden som den nye fordeling af pladser skal behandles og godkendes på byrådsmødet 3. februar.

Udskiftningen i byrådet betyder også, at partiets lokale afdeling er på jagt efter en ny formand, idet Jan Gade ikke ønsker at have begge kasketter på.

Samtidig trækker han sig fra venstres hovedbestyrelse og forretningsudvalg.

Hans afløser skal findes på partiets generalforsamling 24. februar.

Ved samme lejlighed håber partiet at se mange nye medlemmer, som kan være med til at sætte et stærkt hold frem mod næste kommunalvalg i 2021, hvor målet er at holde Uffe Jensen i borgmesterstolen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Nyt pressemøde lige nu - opfordrer igen alle danskere til at komme hjem 

Danmark

Hendes corona-syge mand ligger i respirator: Lisbeth får sympati fra hele Danmark

Annonce