Annonce
Horsens

Venstre gik tilbage, og Socialdemokratiet gik frem - men intet ændrer sig i byrådet

Fordelingen af mandater mellem partierne er præcis den samme som nu. Til gengæld er der sket en del udskiftning blandt politikerne i partierne. Foto: Morten Pape

Ingen nye partier fik en plads i Horsens Byråd, hvor mandatfordelingen er præcis den samme mellem partierne som nu. Helt indtil optællingen af stemmer på det sidste valgsted var der usikkerhed om fordelingen af pladser mellem partierne.

Annonce

Horsens: Socialdemokratiet blev endnu en gang det største parti ved valget i Horsens med over 43 pct. af de samlede stemmer til kommunalvalget. Det betød en fremgang på 2,4 procentpoint, men det var ikke nok til at sikre en fremgang i mandater. Partiet beholder de 13 byrådsmandater, det har i dag.

Venstre gik derimod tilbage med 4,2 procentpoint og stod meget længe under optællingen af stemmer til at miste ikke bare ét, men måske to af de syv mandater, partiet har i dag. Spændingen blev holdt til det sidste, da stemmerne i Stensballe lod vente på sig. Årsageb var, at to stemmesedler var røget i stemmekassen til regionsrådsvalget.

Venstre kom dog ud fra valget med skindet på næsen, da partiet med hjælp fra stemmerne i Stensballe kom op på 23 pct. Desuden fik partiet et godt udbytte af sit valgforbund med det lille parti Maren Spliid Gruppen.

Gruppen fik kun 121 stemmer og dermed ingen mandater i byrådet, men på grund af gruppens valgforbund med Venstre går stemmerne hertil. De 121 stemmer var lige netop nok til, at Venstre fik et ekstra mandat. Hvis Maren Spliid Gruppen havde stået uden for valgforbundet, ville dét mandat være gået til Socialdemokratiet.

Her er de 10, der fik flest stemmer

1. Peter Sørensen (S): 10.2952. Martin Ravn (V): 3.080

3. Claus Kvist Hansen (DF): 1.223

4. Jørgen Korshøj (V): 862

5. Anne Lene Løvbjerg (V): 843

6. Jakob Bille (LA): 775

7. Peder Stougaard (V): 702

8. Esben Hedeager (K): 692

9. Paw Amdisen (SF): 655

10. Michael Nedersøe (DF): 574

Annonce

Kandidater ligger ufattelig tæt

I den sidste del af optællingen lå omkring 100 stemmer og adskilte, om det 27. mandat skulle gå til Socialdemokratiet, Venstre eller Enhedslisten, som lå på vippen til at få to mandater.

Fordelingen blev imidlertid præcis som nu, da der også for alle de øvrige partier er tale om status quo med mandater. Dansk Folkeparti får tre mandater som ved sidste valg. Dorthe Normann brød undervejs med partiet og stiftede sin egen liste, men kom ikke ind i går. Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Enhedslisten og SF får alle et enkelt mandat.

Sådan er fordelingen indtil videre. Den skal endeligt bekræftes af fintællingen af stemmer, der finder sted onsdag. Internt i partierne ligger nogle af kandidaterne ufattelig tæt. I Socialdemokratiet fik Lars Skytte Nielsen partiets sidste mandat med 285 stemmer. Det snuppede han dermed lige for næsen af Piratheep Rabindranath, som kun fik en enkelt stemme mindre. Lige efter står Tina Naldal, som fik 279 stemmer.

Det er altså så snært med tallene, at fintællingen onsdagen kan rokke ved fordelingen af mandater - både mellem partierne, men især internt i partierne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
HH Elite

Danskerne overraskede alt og alle

Horsens

Julia frygter, at der sker ulykke ved trafikeret kryds - kommunen er på vej med løsning

Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Hedensted For abonnenter

Familiens hund blev kørt ihjel: Nu kræver borger fartbegrænsning

Annonce