Ingen nye partier fik en plads i Horsens Byråd, hvor mandatfordelingen er præcis den samme mellem partierne som nu. Helt indtil optællingen af stemmer på det sidste valgsted var der usikkerhed om fordelingen af pladser mellem partierne.
Horsens: Socialdemokratiet blev endnu en gang det største parti ved valget i Horsens med over 43 pct. af de samlede stemmer til kommunalvalget. Det betød en fremgang på 2,4 procentpoint, men det var ikke nok til at sikre en fremgang i mandater. Partiet beholder de 13 byrådsmandater, det har i dag.
Venstre gik derimod tilbage med 4,2 procentpoint og stod meget længe under optællingen af stemmer til at miste ikke bare ét, men måske to af de syv mandater, partiet har i dag. Spændingen blev holdt til det sidste, da stemmerne i Stensballe lod vente på sig. Årsageb var, at to stemmesedler var røget i stemmekassen til regionsrådsvalget.
Venstre kom dog ud fra valget med skindet på næsen, da partiet med hjælp fra stemmerne i Stensballe kom op på 23 pct. Desuden fik partiet et godt udbytte af sit valgforbund med det lille parti Maren Spliid Gruppen.
Gruppen fik kun 121 stemmer og dermed ingen mandater i byrådet, men på grund af gruppens valgforbund med Venstre går stemmerne hertil. De 121 stemmer var lige netop nok til, at Venstre fik et ekstra mandat. Hvis Maren Spliid Gruppen havde stået uden for valgforbundet, ville dét mandat være gået til Socialdemokratiet.
Her er de 10, der fik flest stemmer
1. Peter Sørensen (S): 10.2952. Martin Ravn (V): 3.080
3. Claus Kvist Hansen (DF): 1.223
4. Jørgen Korshøj (V): 862
5. Anne Lene Løvbjerg (V): 843
6. Jakob Bille (LA): 775
7. Peder Stougaard (V): 702
8. Esben Hedeager (K): 692
9. Paw Amdisen (SF): 655
10. Michael Nedersøe (DF): 574
Kandidater ligger ufattelig tæt
I den sidste del af optællingen lå omkring 100 stemmer og adskilte, om det 27. mandat skulle gå til Socialdemokratiet, Venstre eller Enhedslisten, som lå på vippen til at få to mandater.
Fordelingen blev imidlertid præcis som nu, da der også for alle de øvrige partier er tale om status quo med mandater. Dansk Folkeparti får tre mandater som ved sidste valg. Dorthe Normann brød undervejs med partiet og stiftede sin egen liste, men kom ikke ind i går. Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Enhedslisten og SF får alle et enkelt mandat.
Sådan er fordelingen indtil videre. Den skal endeligt bekræftes af fintællingen af stemmer, der finder sted onsdag. Internt i partierne ligger nogle af kandidaterne ufattelig tæt. I Socialdemokratiet fik Lars Skytte Nielsen partiets sidste mandat med 285 stemmer. Det snuppede han dermed lige for næsen af Piratheep Rabindranath, som kun fik en enkelt stemme mindre. Lige efter står Tina Naldal, som fik 279 stemmer.
Det er altså så snært med tallene, at fintællingen onsdagen kan rokke ved fordelingen af mandater - både mellem partierne, men især internt i partierne.