Annonce
Horsens

Venstre-fremgang i Østjylland kan give valg til Horsens-kandidat

Birte M. Andersen glæder sig over Venstres flotte valg i Horsens og afventer nu med spænding optællingen af de personlige stemmer torsdag. Arkivfoto: Lars Juul
Venstre går to mandater frem fra fire til seks i Østjyllands Storkreds, og Horsens-kredsens kandidat, Birte M. Andersen, venter spændt på torsdagens optælling af de personlige stemmer.

Horsens: - Vi fik et fantastisk valg på landsplan og et fantastisk valg i Horsens. Det er det, jeg glæder mig over i aften. Og så glæder jeg mig til en god nats søvn efter en lang valgkamp.

Sådan lød det fra Venstres kandidat i Horsens-kredsen, Birte M. Andersen, kort før midnat på valgaftenen, og kort før det stod endeligt klart, at Mette Frederiksen (S) får serveretten til at danne en ny regering.

Venstre står til at miste regeringsmagten, men øgede antallet af mandater i Østjyllands Storkeds fra fire til seks, og det giver håb om, at Birte M. Andersen torsdag, når de personlige stemmer er talt op, igen kan sikre kredsen et mandat i Folketinget. I Horsens-kredsen fik Venstre 23,7 procent af stemmerne, en fremgang på 5,2 procentpoint.

- Mavefornemmelsen er god på partiets vegne, men i forhold til mig selv tør jeg ikke sige noget som helst. Vi gik voldsomt tilbage sidste gang, men der er ikke to valg, der er ens. Valgresultatet er jo summen af ens egen formåen, hvad kollegerne formår og mange andre ting. Jeg har i min valgkamp fokuseret på sundhed, ældre og psykiatri, og det bliver spændende at se, om vælgerne har været enige i den prioritering, sagde hun.

Sjovt og hårdt

Det var Birte M. Andersens første valgkamp som folketingskandidat, og det har været "sjovt og hårdt". lød det på valgaftenen.

- Jeg synes, at jeg kan være tilfreds med min indsats i valgkampen, og jeg håber, at jeg har bidraget til et samlet godt resultat for Venstre, sagde hun.

- Det har været en usædvanlig valgkamp, hvor Lars Løkke Rasmussen har overrasket med udmeldingen om, at han ønsker en regering hen over midten. Var det en god strategi?

- Jeg tror godt, at man kan sige, at valgresultatet viser, at befolkningen har ønsket, at de rabiate partier får mindre indflydelse på dansk politik. De forskellige udmeldinger på landsplan har ikke fyldt så meget for mig, men noget tyder på, at det har været en klog strategi fra statsministeren.

Annonce
Kultur For abonnenter

Holder langemand i ro lidt endnu: Det Gule Pakhus håber på, at en "helt" træder ind på scenen

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Sjuskede trailerparkeringer på Smedetorv: Spærrer ledige p-pladser for beboerne

Navne For abonnenter

Florin løftede stemningen i hvert rum han indtog: Kom til Danmark for at sikre sin fremtidige familie et bedre liv - og nåede det inden sin alt for tidlige død

Sport

Nyindkøb gav pote: HIC moste BK Amager og kunne endelig rotere spillerne i forløsende storsejr

Danmark For abonnenter

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

75-årigt kærestepar var blandt ofrene i Kongsberg-angreb

Hedensted For abonnenter

Institutions opkøb af huse bekymrer i landsby: Det er godt, at de er her, men det kan blive for meget

Horsens

17-årig mand opsøgt af større gruppe på egen bopæl og overfaldet med golfkølle: Politiet er talstærkt til stede på Hybenvej

Horsens For abonnenter

Her er området, hvor en ny skov ved Hansted skal rejses: Men hvad med vores udsigter og vores landbrug, spørger lodsejere

Kristendemokraternes formand: Pilen peger på Pape

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

I øvrigt mener jeg For abonnenter

Digital sejr ad helvede til: Blæs projekt brugervenlighed i gang

Horsens

Nu bliver Gudenåen genskabt: Første etape bliver 600.000 kr. billigere end forventet

Annonce