Annonce
Ikast-Brande

Venstre-formand gik til stålet

Jakob Ellemann-Jensen (t.v.) og Give Steel-direktør Torben Larsen foran den undervisningstrailer, der – når den er færdigmonteret – skal sendes på rundtur for at udbrede kendskabet, hvad et job indenfor stålindustrien indebærer. Foto: Mikael Lund
Jakob Ellemann-Jensen har været på rundtur i Jylland. Et af stoppene var hos  Give Steel  i Brande.
Annonce

Brande:  Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen (V), besøgte tirsdag eftermiddag virksomheden Give Steel i Brande som led i en rundtur til det jyske bagland. Også den forhenværende Ikast-Brande-borgmester, Carsten Kissmeyer (V), der nu både er medlem af Folketinget og regionsrådet i Region Midtjylland, deltog i besøget på stålvirksomheden.

På Give Steel blev Venstre-formanden modtaget af virksomhedens direktør, Torben Larsen, som, inden han viste Jakob Ellemann-Jensen og Carsten Kissmeyer rundt på matriklen, blandt andet fik vendt emner som forholdene for danske produktionsvirksomheder og erhvervslivets sociale ansvar med Venstre-formanden.

Jakob Ellemann-Jensen forklarede, at baggrunden for besøget på stålvirksomheden, som alt i alt har knap 400 ansatte, var et ønske om at stikke fingrene i jorden på – forhåbentlig – bagkant af coronaen for at blive klogere på, hvilke udfordringer forløbet har givet virksomhederne, selvom Give Steel langt fra er blandt de hårdest ramte.

- Virksomheder som denne er ikke noget, man bare lige banker op, understregede Jakob Ellemann-Jensen, et udsagn Torben Larsen straks kvitterede for:

- Det er dejligt, at der er nogen, der sætter pris på det, vi gør!

Direktør Torben Larsen forklarer sine 2 gæster, Jakob Ellemann-Jensen (t.h.) og Carsten Kissmeyer (t.v.) lidt om, hvad det er for typer opgaver, Give Steel bl.a. gør sig i. Foto: Mikael Lund

Også Give Steels arbejde med social ansvarlighed udløste ros fra Venstre-formanden.

– Det at bidrage til den mere menneskelige dimension, det er vi enige om er en god ide, sagde han, hvilket Torben Larsen villigt bekræftede.

Annonce

Ny efterløn

Socialdemokratiet har luftet planer om at gøre muligheden for at gå på pension afhængig af, hvor mange år, man har været på arbejdsmarkedet. Den ide køber Jakob Ellemann-Jensen imidlertid ikke. Han betegnede forslaget, som de konservative tidligere tirsdag havde erklæret sig villige til at se på, som en indførelse af en ”ny efterløn”. En ordning både Venstre og Socialdemokratiet for ikke så forfærdelig mange år siden var enige om at beskære kraftigt.

- Vi synes, det var en god ide at begrænse det så meget som muligt, fastslog Jakob Ellemann-Jensen, der synes det er en dårlig ide at sende raske og rørige mennesker hjem. Han påpegede også, at risikoen for fysisk nedslidning mindskes i takt med indførelse af hjælpemidler og stigende automatisering.

– Det var derfor, vi indførte seniorpensionen, uddybede han.

Han mener ikke, det socialdemokratiske forslag er økonomisk ansvarligt, så det er han og Venstre ikke tilhængere af.

- Vi skal ikke begrænse arbejdsudbuddet, men vi skal passe på dem, der har ydet en indsats, pointerede han og påpegede, at efterlønnen, der i sin tid blev indført som en midlertidig foranstaltning, ret hurtigt blev betragtet som en velerhvervet rettighed.


Vi skal ikke begrænse arbejdsudbuddet, men vi skal passe på dem, der har ydet en indsats

Jakob Ellemann-Jensen, formand for Venstre


– Jeg anerkender, at mange havde brug for den, sagde han, og han har ikke noget imod, at folk gerne vil have lov til at trække sig tidligere tilbage fra arbejdsmarkedet – det skal bare ske for egen regning.

- Ellers kan vi ikke få råd til alle de gode ting, vi gerne vil gøre, lød det fra Venstre-formanden.

Annonce

Mobilt valgsted

Der blev også tid til at præsentere de to folketingspolitikere for Give Steels knapt færdige undervisningstrailer, som - når den er helt klar - skal på tur rundt til forskellige uddannelsessteder m.v. for at skabe interesse for at uddanne sig indenfor faget.

I den næsten færdige udgave minder uddannelsestraileren mest af alt om et mobilt valgsted med sine mange små båse med forhæng for, hvilket Jakob Ellemann-Jensen da heller ikke undlod at bemærke.

Inden han og Carsten Kissmeyer satte kursen mod Ikast for at deltage i den officielle stiftelse af en lokal VU-forening, nåede han at svare på, hvad han tog med sig fra besøget hos Give Steel.

- En opmuntring, lød svaret fra Jakob Ellemann-Jensen, der glædede sig over, at mange af de opgaver, han egentlig troede var blevet outsourcet, stadig kan produceres – og bliver produceret - i Danmark.

- Det giver os nogle muligheder for flere typer arbejdspladser og for at tiltrække forskellige typer mennesker, uddybede han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce