Annonce
Hedensted

Venstre-forening vil holde fast i medlemshop: Er blandt landets største

Da Ole Vind og Merete Skovgaard-Jensen i oktober kæmpede om at blive Venstres borgmesterkandidat, betød det en medlemsfremgang på omkring 100 medlemmer. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Venstres valg af borgmesterkandidat gav en medlemsfremgang, der skal fastholdes, mener formand. På generalforsamlingen fik den siddende borgmester ris for ikke at lytte til den 13 mand store Venstre-gruppe

Hedensted: Kampvalget mellem Ole Vind og Merete Skovgaard-Jensen om at blive Venstres borgmesterkandidat gav en stor fremgang for venstrevælgerforeningerne i kommunen.

Således steg medlemstallet fra omkring 800 til over 900 frem mod oktober, da afstemningen blev holdt. Og kun et par håndfulde er faldet fra igen, fortæller formand for Venstres kommuneforening Morten Blenker, der på partiets generalforsamling forleden kunne glæde sig over fremgangen.

- Vi ligger lige nu på knap 900 medlemmer i hele kommunen. Det gør, at vi er blandt de største vælgerforeninger i landet, fortæller Morten Blenker.

Hvilken vælgerforening, der er landets største, har ikke været muligt at få oplyst, men til sammenligning er der lige godt 300 medlemmer i Horsens venstrevælgerforening.

- Vi vil arbejde rigtig meget for at fastholde de medlemmer, der er kommet til. Det handler om at engagere dem, og man kan ikke få bedre anledning end de to valg, der venter, nemlig folketingsvalg og valg til Europaparlamentet, siger Morten Blenker.

Annonce

Ris til borgmesteren

Til gengæld var der ris til den siddende borgmester. Kasper Glyngø (S), for samarbejdet i byrådet.

- Vi er jo høflige mennesker allesammen, men man kommer ikke udenom, at vi i 2018 har oplevet, at man har foretrukket at køre 14 mod 13, siger Morten Blenker.

Han henviser blandt andet til, at Venstre ikke var med i budgettet, og at partiet i sagen om et nyt demensplejehjem ikke kunne få en måneds udsættelse til at undersøge sagen nærmere.

- Føler I jer holdt udenfor?

- Nej, vi bliver inviteret til forhandlinger, men at man ikke ville give os en måned mere til at undersøge sagen om demenscentret, var ikke i orden, siger Morten Blenker.

- Vi er helt enige om, at når vi når frem til målstregen, skal der tages en beslutning, og hvis man ikke er enige, så er det 14, der tager beslutningen, men jeg efterlyser mere involvering. Vi fik jo næsten 40 pct. af stemmerne, siger Morten Blenker.

På generalforsamlingen blev Morten Blenker genvalgt som formand for kommuneforeningen, og Rasmus Ole Hansen blev genvalgt som næstformand. Resten af bestyrelsen består af formænd for de 12 vælgerforeninger samt repræsentanter for LOF og VU.

Resten af forretningsudvalget udpeges til det konstituerende møde 19. marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce