Annonce
Horsens

Venstre: Flyt Langmarkskolen ud til VIA ved siden af rådhus og jobcenter

Langmarkskolens elever kan i fremtiden komme til at gå i skole i de nuværende VIA-bygninger, foreslår Venstre. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Når Langmarkskolen skal rives ned, kan man med fordel indrette folkeskole i VIA's nuværende bygninger, foreslår Venstre. Borgmester er betænkelig ved konstellation med folkeskole og jobcenter, men afviser ikke VIA-bygningen som mulighed.
Annonce

Horsens: Gentænk planen om et nyt rådhus og jobcenter på Chr. M. Østergaards Vej og find plads til en ny folkeskole i ligningen.

Sådan lyder et forslag fra Venstre oven på Learnmarks beslutning om at fastholde sine aktiviteter på Stadionsvej.

Beslutningen betyder nemlig, at Horsens Kommune ikke får mulighed for at købe bygningerne på Stadionsvej for her at gøre plads til eleverne fra Langmarkskolen, der senest i 2030 kommer til at stå uden skole. Da skal den nuværende Langmarkskolen nemlig være revet ned for at gøre plads til rækkehuse.

Et tiltag, der skal bidrage til, at Horsens Kommune kan opfylde sin lovpligtige udviklingsplan for området nær Sundparken og nedbringe antallet af almene boliger.

- Bygningerne på Chr. M. Østergaards Vej fungerer allerede som skole i dag (i form af VIA University College, red.), og vi mener, at det giver mening at undersøge, om at man kunne flytte Langmarkskolen derud, siger Martin Ravn, formand for Venstre i Horsens og viceborgmester i Horsens Kommune.

- Det ville økonomisk være en god mulighed i forhold til at holde sig inden for budgettet på 80 til 100 millioner kroner (kommunens forventede fortjeneste ved salg af Langmarkskolen-grunden, red.), og eleverne vil få en mere tryg skolevej, end de ville have fået på Stadionsvej, hvor mange skulle krydse Langmarksvej, siger Martin Ravn.

Han ser desuden flere synergier ved at placere skole, rådhus og jobcenter i samme bygning, herunder en fælles kantine.

Annonce

Større grad af hjemmearbejde

I dag er det planen, at Horsens Kommune flytter rådhus og jobcenter til Chr. M. Østergaards Vej, når VIA University College næste sommer flytter ned på Campusgrunden.

Casa råder over resten af bygningerne på Chr. M. Østergaards Vej.

For at finde plads til en folkeskole i denne ligning foreslår Venstre at indføre en større grad af hjemmearbejde blandt rådhusets ansatte.

- Under corona har medarbejderne været sendt hjem for at arbejde, og det har fungeret godt. Medarbejderne har fastholdt deres arbejdseffektivitet, lyder meldingen fra mit område (teknik og miljø, red.), siger Martin Ravn.

- Det kan være anledning til at nytænke, hvor mange kvadratmeter rådhuset har brug for. Hvis flere arbejder hjemmefra nogle dage om ugen, kunne vi mindske behovet for kvadratmeter på rådhuset, siger han, der i forvejen ser en fremtid, hvor hjemmearbejde bliver en mere integreret del af arbejdsmarkedet.

- Det kunne være fedt, hvis vi som kommune blev first-mover på det, siger Martin Ravn.

Annonce

Svært at finde balancegang

Ideen om at kombinere folkeskole med rådhus og jobcenter vinder ikke umiddelbart gehør hos borgmester Peter Sørensen (S).

- Det er svært at finde balancegangen mellem funktionerne. At børn, som helst skal gå i et trygt skolemiljø, skal være i et miljø, hvor der indmellem er borgere, som fysisk og retorisk udtrykker sig på en måde, vi helst skal skærme børn imod, siger Peter Sørensen.


Der er rigtig meget bygningsmasse ude på VIA, som ikke skal være rådhus og jobcenter. Det kunne være en idé at bringe det i spil, hvis det er der, man skal bevæge sig hen.

Peter Sørensen (S), borgmester


- Det ville kræve nogle pædagogiske og faglige overvejelser, og der ville skulle nogle faglige folk ind over, men jeg har svært ved at forestille mig, at det kan være en god idé, siger borgmesteren.

Han har samtidig svært ved at forestille sig, at rådhuset, der på Chr. M. Østergaards Vej kommer i mindre rammer, end det har i dag, får behov for færre kvadratmeter.

- Om rådhusets personale kan arbejde hjemmefra, kan jeg ikke svare på. Der mangler jeg at vide noget mere om, hvordan man tænker, det skulle gøres. Der er lang vej til, at det kunne realiseres, konstaterer Peter Sørensen.

Annonce

Har ikke droppet Stadionsvej

Til gengæld er borgmesteren ikke helt afvisende over for tanken om at flytte Langmarkskolen til Chr. M. Østergaards Vej.

- Der er rigtig meget bygningsmasse ude på VIA, som ikke skal være rådhus og jobcenter. Det kunne være en idé at bringe det i spil, hvis det er der, man skal bevæge sig hen, siger borgmesteren.

Han mener dog, at det er for tidligt at skrinlægge snakken om, at bygningerne på Stadionsvej potentielt kunne blive ledige.

- I det store billede ville det være ønskværdigt for byen, hvis man kunne få Learnmark integreret på Campusgrunden. Og så længe at bestyrelsesformanden for Learnmark siger, at der står en dør åben, så vil jeg forfølge muligheden, siger Peter Sørensen.

Annonce

Motiveret af jobcenter

Martin Ravn deler ikke borgmesterens bekymring om at lade folkeskoleelever have hverdag i samme bygning som jobcenterbrugere.

- Det er slet ikke noget problem. Det er en stor bygning, og jobcenter og folkeskole kunne være i hver sin ende. Og man kan jo møde mennesker mange steder. Når man går på gaden, møder man alle mulige mennesker, siger Martin Ravn.

Han vurderer samtidig, at konstellationen kunne have positive effekter for såvel jobcenterbrugere som skoleelever.

Der går cirka 600 elever på Langmarkskolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Over 200 elever og lærere hjemsendt: Tre skoler i Horsens ramt af coronasmitte

Danmark

Få overblikket: Må man ikke længere invitere 12 familiemedlemmer til 50-års fødselsdag?

Annonce