Annonce
Odder

Venstre er optimistiske

Læserbrev: I Venstre ser vi positivt og optimistisk på de kommende budgetforhandlinger. Jeg ser frem til efterårets forhandlinger om budget 2021. Jeg ved det bliver en svær opgave, men går positiv til opgaven og tænker at forudsætningerne ikke er så ringe endda.

For Venstre er det vigtigt, at vi er økonomiske ansvarlige. Ligesom vi tror på, at et bredt politiske forlig fremtidssikrer kommunen. Derfor er målet også, at hele byrådet kan stemme for og få deres aftryk på et budget.

Corona pandemien - som jo langtfra er slut endnu, har ramt og vil ramme dansk økonomi med et slag ingen kender endnu. Odder Kommune har klogt nok, og som så mange andre kommuner, fulgt regeringens og sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Det har vi naturligvis gjort uden at skele til økonomien. Regeringen - med opbakning fra folketingets partier - har gennem hele forløbet meldt ud, at kommunerne vil få refunderet alle udgifter. Den udmelding gør de kommende kommunale budgetforhandlinger lidt lettere. Det vil jeg gerne anerkende regeringen og folketinget for.

Annonce


Vi tror på, at et bredt politiske forlig fremtidssikrer kommunen. Derfor er målet også, at hele byrådet kan stemme for og få deres aftryk på et budget.

Jan Gade, Venstre


Jeg havde håbet på en bedre aftale med udligningen, men nu bliver det spændende at se de præcise konsekvenser - dels af økonomiaftale mellem KL og regeringen og dels justeringerne / konsekvenserne af udligningen.

Heldigvis har Odder Kommune stor vækst og en god økonomi. Der bygges overalt og rigtig meget er vedtaget, men endnu ikke sat i gang. Snart skyder en ny daginstitution op i vestbyen. Der arbejdes med planer for at forny Odder by. Et nyt sundhedshus er på vej – en nytænkning som vil placere Odder på danmarkskortet i sundhedssektoren.

På byrådsmødet 11. maj overførte byrådet næsten 50 millioner i ubrugte midler fra budget 2019. Måske skal vi stoppe lidt op og få det igangsat og færdiggjort.

Kommunes gæld pr indbygger er nedbragt og her placeres Odder nu mellem den bedre halvdel af kommuner i Danmark. Skatteprocenten har været uændret i 10 år og blandt de laveste i Midtjylland. Kommunes kassebeholdning er over indenrigsministeriets anbefalinger til en kommune som Odder. Alt i alt går det godt i Odder Kommune den udvikling vil Venstre gerne sikre i de fremtidige budgetter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Landsholdslæge bekræfter hjertestop: Men alle test ser fine ud

Sport

Live: Rørt Braithwaite sætter ord på Eriksen-kollaps

Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce