Annonce
Østjylland

Venstre er klar med 18 byrådskandidater

Bünyamin Simsek er fortsat Venstres borgmesterkandidat. Byrådsveteran Gert Bjerregaard er sendt ned på en 7. plads på kandidatlisten. Det tager han helt roligt.

AARHUS: Venstre er nu klar med 18 kandidater til efterårets byrådsvalg. Ikke overraskende er det partiets efterhånden mangeårige politiske leder, Bünyamin Simsek, der topper listen og er partiets borgmesterkandidat.

På de følgende pladser har partiet på et opstillingsmøde placeret de nuværende byrådsmedlemmer Lene Horsbøl og Hans Skou.

Derefter følger to helt nye kandidater: Sogne- og feltpræst Peter Sporleder og Heidi Bank.

Venstres byrådskandidater

Her er de 18 kandidater, Venstre har opstillet

1. Bünyamin Simsek

2. Lene Horsbøl

3. Hans Skou

4. Peter Sporleder

5. Heidi Bank

6. Henrik Arens

7. Gert Bjerregaard

8. Anders G Larsen

9. Peter Carlsen

10. Theresa Blegvad

11. Christian Skarut

12. Jason Pham

13. Morten Bak Josefsen

14. Ejgil Rahbek

15. Susanne Green

16. Bo Gustafsson

17. Peter Hjortkjær Jørgensen

18. Kate Runge

t til byrådsvalget i Aarhus til efteråret:

1

Bünyamin Simsek

2

Lene Horsbøl

3

Hans Skou

4

Peter Sporleder

5

Heidi Bank

6

Henrik Arens

7

Gert Bjerregaard

8

Anders G Larsen

9

Peter Carlsen

10

Theresa Blegvad

11

Christian Skarut

12

Jason Pham

13

Morten Bak Josefsen

14

Ejgil Rahbek

15

Susanne Green

16

Bo Gustafsson

17

Peter Hjortkjær Jøgensen

18

Kate Runge

Veteran på 7. pladsen

På sjettepladsen følger det nuværende byrådsmedlem Henrik Arens og først som nummer syv kommer byrådsveteranen Gert Bjerregaard. Det sidste af partiets seks nuværende byrådsmedlemmer, Theresa Blegvad, er havnet på plads nummer 10.

Formanden for Venstre i Aarhus, Michael Gram, glæder sig over, at det er lykkedes at samle en rigtig god og bred gruppe af kandidater og understreger, at kandidaterne er opstillet sideordnet, så det er antallet af personlige stemmer på valgdagen, der afgør, hvem der kommer i byrådet for Venstre.

- Der deltog 160-180 medlemmer på opstillingsmødet onsdag aften. Og da vi har langt flere medlemmer i Aarhus Syd end i den nordlige del af kommunen, hvor Gert Bjerregaard kommer fra, er det ikke overraskende, at han endte lidt nede af listen. På valgdagen skal han såmænd nok få sine stemmer alligevel, siger Michael Gram.

Annonce

Bjerregaard tager det roligt

Ved valget for fire år siden var Gert Bjerregaard opstillet som nummer fem på Venstres liste. Med godt et par tusinde personlige stemmer fik han tredjeflest blandt partiets kandidater. Han er vant til at komme fra baghjul.

- Jeg lægger ikke noget særligt i placeringen på listen. Jeg har prøvet at stå længere nede på listen og blive valgt ind alligevel. I 2013 blev jeg valgt ind med tredje-flest venstre-stemmer. Det tror jeg på, at jeg kan gøre igen, siger Gert Bjerregaard og fortsætter:

- Jeg glæder mig over, at vi har fået sat et stærkt hold af kandidater, og jeg ved, at vi alle 18 skal kæmpe benhårdt for stemmerne. Det er de personlige stemmer, der tæller, og intet andet.

Nederst på listen dukker Kate Runge op. Hun var byrådsmedlem for Venstre gennem 12 år men genopstillede ikke ved valget i 2013.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Megascope: Vi holder åbent, til vi får et påbud om at lukke

Horsens

Se videoen: Borgmester om nedlukning - Jeg er ærgerlig og ked af det

Horsens

Få overblikket: Disse skoler og institutioner i Sønderbro Sogn kan blive ramt af nedlukningen

Horsens

Se kortet: Så mange skal være smittede, før dit sogn lukker ned

Annonce