Annonce
Brande

Vennetræf på brunkulsmuseet

Brunkulmuseet i Søby har vennetræf 15. juni med mange aktiviteter. Arkivfoto
Søby Brunkulsmuseum arrangere det årlige vennetræf lørdag 15. juni.

Søby: Der er inviteret til hygge, når Søby Brunkulsmuseum arrangerer det årlige vennetræf lørdag 15. juni, hvor gæsterne kan se årets nyheder. Blandt andet Evald Eybyes enestående modelsamling af lastbiler, gravemaskiner og togvogne, som gæsterne i år kan se i smedjen – læsset med rigtige brunkul.

Arrangement er for alle, der gerne vil høre den helt specielle historie om arbejdet og livet i Søby Brunkulslejer. Selvfølgelig bliver der snakket om gamle dage, men mindst lige så vigtig er samværet og musikken.

- Flere og flere uden direkte tilknytning til arbejdet i Søby dukker op. Nogle gør det for at vise respekt for den indsats, mænd og kvinder leverede under barske forhold, siger Jan Svendsen, der er formand for museets bestyrelse.

Vennetræffet begynder traditionen tro med, at formanden lægger blomster i Mindelunden for at hædre de 57 brunkulsarbejdere, der mistede livet under gravningen af brunkul i de tre lokale sogne.

En ny tradition består i, at den 82 år gamle gravemaskine fra Per Aarsleff A/S derefter bliver startet. Det var en tilsvarende maskine, som Per Aarsleff i januar 1947 begyndte sit firma med i Søby Brunkulslejer efter at have været statens tilsynsførende.

Derefter følger officiel velkomst og Søbyvisen på festpladsen, hvor ”Kun For sjov” leverer underholdningen. Kiosken har åben for salg af lotteri, grillpølser, is, hjemmebagt kage og drikkevarer. Det er dog også tilladt at medbringe egen forplejning.

Trods en kølig og blæsende maj har Søby Brunkulsmuseum fået en tilfredsstillende start på sæsonen, lyder det fra museet. På baggrund af forudbestillinger får museet nogle særdeles hektiske dage i juni, hvor nogle dage er så hårdt booket op, at der er lukket for flere rundvisninger.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Kurdisk opråb på Rådhustorvet i Horsens: Stop den etniske udrensning

Annonce