Annonce
Erhverv

Manglede et sted at købe god kaffe: Vennepar åbner Café Santé i Kattesund

Mohammad Jamil og Naser Dayef er klar til at servere sunde juicer, kvalitetskaffe og paninier fra lørdag, når de åbner Café Santé i Kattesund. Foto: Marianne Husted
Ny kaffebar tager imod fra lørdag med et stort udvalg af friskpressede juicer, kaffe, te og salat.
Annonce

Horsens: Lørdag åbner en ny kaffe- og juicebar i Kattesund i Horsens.

En drøm om at blive selvstændig har fået de to indehavere til at sige deres gode lønmodtagerjob op og indrette Café Santé med dæmpet belysning, grå-kalkede vægge og små behagelige siddegrupper i lokalerne, der en gang husede Mødrehjælpen.

Naser Dayef er uddannet sygeplejerske og har arbejdet på Skejby. Mohammad Jamil har arbejdet inden for byggebranchen, og det var, da han var i praktik som byggeleder i Horsens, han fik ideen til en kaffe- og juice og sandwichbar her i byen.

- Om morgenen efterlyste jeg en god kop kaffe i stedet for byggeplads-kaffen - og fik at vide, at den kunne man ikke sådan lige købe i Horsens, fortæller han.

Nærmere research bekræftede ham i, at der også måtte være brug for et tilbud om friskpressede, sunde juicer i Horsens.

Hans gode ven, Naser Dayef, var straks med på ideen, og i de sidste to måneder har de haft travlt med at bygge om, male og indrette cafeen.

Der bliver allerede nu brygget kaffe på den professionelle expressomaskine. Indehaverne brygger overvejende økologisk kaffe. Foto: Marianne Husted
Annonce

Fuldtidsjob

- Vi ville gerne have vores eget, forklarer Mohammad Jamil, der har prøvet kræfter med branchen, da hans far drev tre bagerier i Aarhus. Naser Dayef har også tidligere haft job i en restaurant.

Det bliver et fuldtidsjob for begge, da cafeen på hverdage har åbent fra kl. 8 til 20. I weekenderne hedder åbningstiden 11 til 21 lørdag og 11-18 om søndagen.

Kaffe, te, juicer og salat er overvejende økologisk, og de har allerede fået god respons på nogle af juicerne, som der sidste weekend blev delt smagsprøver ud af i gågaderne.

- Vi har også lavet et delekoncept, hvad salaterne angår, forklarer Mohammad Jamil, som også har et pænt udvalg af panini.

De to er 26 og 23 år gamle og bor i Aarhus. Og ideen er, at cafeen skal være sund og hyggelig at opholde sig i. Derfor navnet Café Santé. De er overbevist om, at der er behov for deres café i Horsens. Og skulle det ikke være tilfældet, ved de med sig selv, at de begge har en god uddannelse at falde tilbage på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Rema-lager venter på mundbind: Vi ville ikke hamstre på forhånd

Annonce