Annonce
Horsens

Venlige vejrguder og vellykkede nyheder: Middelalderfestivalen gør status

Publikum havde i år bedre udsyn til ridderturneringen som følge af den tribune, arrangørerne stillede op langs den ene langside. Tribunen var blandt de nyheder, der har høstet positive tilbagemeldinger fra gæsterne, fortæller Tine Nørgård, programkoordinator for middelalderfestivalen. Foto: Michael Svenningsen
Den 25. udgave af middelalderfestivalen i Horsens var vellykket over hele linjen, opsummerer programkoordinator. De endelige besøgstal er først klar om nogle uger.

Horsens: Foruden en gruppe stikkeglade hvepse og bier, der lørdag gav mild travlhed hos samaritterne, står Horsens Middelalderfestival 2019 tilbage som en succesfuld udgave.

Sådan lyder vurderingen fra Tine Nørgård, programkoordinator på middelalderfestivalen, der anslår, at der har været mindst lige så mange besøgende i år, som der var sidste år, og måske endda endnu flere.

For nuværende kan festivalen således ikke fastslå et egentlig besøgstal.

- Vi afventer besøgstallene fra nogle mobile standere, vi har haft stående ved indgangene, og de tal får vi først om nogle uger, siger Tine Nørgård.

Sidste år besøgte cirka 60.000 mennesker middelalderfestivalen.

Modsat kvantiteten er programkoordinatoren ikke i tvivl om kvaliteten.

- Der har været en helt fantastisk stemning i år, folk har været glade og hygget sig. Vi har været super heldige med vejret, for vi ved, der er mange, som ser vejret an, inden de tager af sted. Så når vejret er så godt, som det var i weekenden, er der mange, der er taget af sted, siger Tine Nørgård, der særligt glæder sig over vejret fredag, hvor der var varmt, men samtidig en lille smule skyet, så temperaturen var til at holde ud.

Annonce

Der har været en helt fantastisk stemning i år, folk har været glade og hygget sig. Vi har været super heldige med vejret, for vi ved, der er mange, som ser vejret an, inden de tager af sted.

Tine Nørgård

Vellykkede nyheder

Middelalderfestivalen søsatte i år nogle nye tiltag, heriblandt et nyt børneområde og en publikumtribune ved ridderarenaen. Begge dele har fungeret godt, vurderer Tine Nørgård.

- Med den nye placering har børneområdet fået meget mere luft. Det er tidligere blevet presset ned i et hjørne af festivalen, men her fik vi mulighed for at åbne op ved hjørnet ned til Fussingsvej, så børnefamilierne kunne gå direkte ind på børneområdet. Det har fungeret rigtig godt, siger Tine Nørgård.

- Derudover er der mange, der har meldt tilbage, at ridderturneringen fungerede rigtig godt i år. Mange brugte den nye tribune, som gav en god dynamik ved ridderturneringen, siger hun.

En tredje ting, der ifølge Tine Nørgård har virket godt, er skiltningen, som i år er blevet endnu tydeligere.

- Vi hører fra folk, at det har været nemt at finde rundt. Men der er stadig noget skiltning, der kan blive endnu bedre i fremtiden, siger hun.

Rolig weekend for politiet

Særligt lørdag var der ifølge Tine Nørgård mange gæster, der efterspurgte vand på grund af det varme vejr, og det var arrangørerne forberedt på.

- Vi er godt rustet til, når det bliver så varmt, som det var i weekenden. Vi har nemlig vandposter stående flere steder, som vi guider folk hen til, siger Tine Nørgård.

Også hos Sydøstjyllands Politi, der har været til stede under hele middelalderfestivalen, meldes der om en veloverstået festival.

- Meldingen fra de betjente, der har været til stede på middelalderfestivalen, lyder på, at der ikke har været noget, der strittede ud under festivalen, siger Klaus Hansen, vagtchef ved Sydøstjyllands Politi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tag debatten - den er gratis

Er der noget, der kan sætte sindene i kog i Horsens, er det byens udseende. Seneste eksempel er viceborgmester Martin Ravns læserbrev om, at Lilli Gyldenkildes Torv efter hans mening kan blive den næste ghetto i Horsens. Efterfulgt af et læserbrev af Sisse Landert, som græmmes over sin bys udseende. Efterfulgt af to læserbreve fra Andreas Boesen og Susan Gyldenkilde, som forsvarer byggeriet. I avisen og på hsfo.dk har vi gennem flere år dækket både planer, spadestik, beslutninger og kritik tæt og grundigt. Emnet optager vores læsere helt enormt. Det kan vi se både på hsfo.dk og i de kommentarer, vi får til artiklerne via Facebook. Derfor vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at afdække udviklingen og på fair og ordentlig vis bringe de forskellige synspunkter videre. Nogle af artiklerne bringer vi gratis på hsfo.dk, mens andre kræver, at man har betalt abonnement. Det får vi jævnligt kritik for af læsere, som mener, at når det er en artikel, der interesserer mange, bør den være gratis. Jeg medgiver, at vi selv har et medansvar for den manglende forståelse, fordi medierne i en periode forærede alt indhold væk på digitale platforme. Men i takt med fyringer af journalister og fotografer verden over er der ved at komme en forståelse for, at ordentlig journalistik koster penge at lave og er en vare, der skal betales for. I debatten om byens udseende tog kritikken en ny drejning, da byrådsmedlem Jakob Bille skrev følgende i en kommentar på Facebook: "Folkebladet kunne nu godt have gjort denne artikel tilgængelig for alle. De har jo valgt at gøre alle de kritiske indlæg tilgængelige for alle." Bare så der ikke er nogen tvivl: Læserbreve er altid gratis indhold på hsfo.dk. Uanset om de er for eller imod, hvad et byråd har besluttet. Fælles for det indhold, det kræver et digitalt abonnement at få adgang til, er derimod, at det er unik og selvstændig journalistik. Tendensen på vores og de fleste andre medier er, at flere og flere artikler bliver låst. På hsfo.dk har vi også det princip, at den daglige leder, som du læser her, er betalt indhold - bare ikke lige i dag, hvor alle kan læse med.

112

30-årig banket med koben af ukendt mand

Danmark

Læge har gjort det før: Opdagede tegn på kræft hos fremmed i Bilka-kø

Annonce