Annonce
Ikast-Brande

Velvære i varmt vand - også i sommervarmen

Bassintræningen sætter gang i hele kroppen og balanceevnen. Der er et meget varieret træningsprogram, og holdlederen, Dorte Nielsen, (i midten) sørger for, at alle deltagere kommer i gang med øvelserne på den rigtige måde. Foto: Morten Dickmann

Varmtvandsbassinet i Brande Svømmecenter har kunder også i hedebølgen.

Brande: Hvem vil ikke gerne komme af med 30 procent af sin kropsvægt og genvinde eller helt få førligheden tilbage?

Selvom det har været en varm sommer, er det ikke alle, der tager en dukkert i det kolde vand for at finde velvære. Nej, den sande velvære lyder til at blive fundet i varmtvandsbassinet i Brande Svømmecenter. I hvert fald hvis man har nogle fysiske skavanker, som plager en.

- Jeg er i stand til at holde smerterne nede, og jeg har reduceret mit smertestillende medicinforbrug, siden jeg begyndte til bassintræning. Holder jeg bare tre ugers pause, kan jeg mærke at smerterne tager til igen og bliver meget værre, siger Tove Christensen.

Tove Christensen bor i Videbæk og kører til brande en gang om ugen for at deltage til bassintræning. Hun har leddegigt og oplever meget smertelindring og får bedre bevægelsesmuligheder, når hun kommer under i det 34 grader varme vand.

Annonce
Svend Aage Pedersen har været med til basintræning i 15 år og vil nødigt undvære en enkelt gang, da kroppen så vil begynde at brokke sig. Tove Christensen har deltaget i 16 år en gang om ugen, og hun tager gerne turen fra Videbæk for at få varmet og løsnet kroppen op, da det giver hende livskvalitet. Foto: Morten Dickmann

14 hold om ugen

Dorthe Nielsen er holdleder for bassintræningen. Hun er fysioterapeut og holder til på Chr. Bergsvej, når hun ikke er at finde i varmtvandsbassinet. Her har hun har 14 hold om ugen og fortæller, at deltagerne på holdene ofte har en kombination af behandling på klinik og i varmtvandsbassin.

- Det er nemmere at bevæge sig i vandet. Faktisk vejer man omkring 30 procent mindre i vandet, og varmen hjælper til at lindre smerterne og give yderligere bevægelsesfrihed. Nogle kan ikke gå på land, men så kommer de i bassin og får førligheden tilbage, siger hun.

Bjarne Dueholm har siddet i kørestol siden 2001, hvor han mistede førligheden i sine ben. Han er formand for kommunens Handicapråd og sætter stor pris på tiden i det varme vand i bassinet i Brande Svømmecenter. Foto: Morten Dickmann

Varmt vand med livskvalitet

Svend Aage Pedersen fra Brande har været med til bassintræning i 15 år. Han fik brug for det varme vand og træningen, efter at han blev ramt af en blodprop, og kroppen ikke helt var, som den var engang.

- Jeg har rigtigt meget glæde af at deltage her. Uden træningen kan jeg mærke, at kroppen slet ikke er, som den plejer, siger han.

I varmtvandsbassinet træner også folk som helt har mistet en del af deres førlighed. En af dem er Bjarne Dueholm. Han er lam fra ryggen og ned efter en kronisk betændelse i rygraden, men det forhindrer ham ikke i at deltage på holdet og få rørt kroppen.

- Det at deltage i varmtvandsbassinet giver mig mere livskvalitet og velvære end hjemmehjælpen, der besøger mig derhjemme. Det har gjort mig frisk og meget selvhjulpet derhjemme, og jeg tror, at jeg ville have siddet på et plejehjem, hvis det ikke var får fysioterapi og bassintræning, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Wengel rejste fra Melbourne til Horsens: Det var den mest syrede tur

Annonce