Annonce
Kultur

Velskrivende svensker skal hyldes i Horsens

Svenske Magnus Montelius har deltaget på Krimimessen før. I 2020 bliver det i rollen som prismodtager. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Magnus Montelius har fået Det Danske Kriminalakademi til at ånde lettet op. Nu er han udpeget som vinder af Palle Rosenkrantz-prisen, som han får ved Krimimessen 2020.
Annonce

Horsens: Der vil muligvis lyde et "grattis" på scenen, når den fineste pris på Krimimessen i Horsens bliver overrakt senere i år.

Vinder af Palle Rosenkrantz-prisen, der betragtes som den største danske krimi-litteraturpris, bliver nemlig den svenske forfatter Magnus Montelius, oplyser forlaget Modtryk i en pressemeddelelse.

Det er Det Danske Kriminalakademi, der uddeler prisen, og hæderen og lykønskningen får Magnus Montelius for sin spændingsroman "Otte Måneder". Årets bedste udenlandske af sin slags i 2019, lyder det fra akademiet.

"Magnus Montelius får én til at ånde lettet op, genren lever!"

Det Danske Kriminalakademi

Annonce

Genren lever

Selve prisuddelingen finder sted 28. marts, Magnus Montelius deltager selv, og Det Danske Kriminalakademi mangler ikke lovord om svenskeren.

"Magnus Montelius får én til at ånde lettet op, genren lever! For hvilken indføring i det politiske magtspil og den magiske tiltrækning, det øver på begavede stræbere, der vil op og ikke finder sig i at blive overset. Hovedpersonen, journalisten Nina, er så svær at greje, at man simpelthen må følge hendes spil til ende, selv om man bliver narret hele tiden. Eller netop derfor," står der i motiveringen for hædringen af Montelius og "Otte Måneder".

Annonce

Programmet offentliggøres snart

Ud over Palle Rosenkrantz-prisen uddeler Det Danske Kriminalakademi Harald Mogensen-prisen for årets bedste danske spændingsroman. Den går i år til Gretelise Holm for "Dødfunden".

Dertil kommer en stribe diplomer: Faber og Pedersen får debutantdiplomet for "Vinterland", Tage la Cour-diplomet gives til Kristian Corfixen for "Sygeplejersken" og Anton Koch-diplomet går til Forlaget Loxodonta.

Med modtagerne af priser og diplomer på plads er en del af spændingen taget af Krimimessen 2020. De 4000-5000 deltagere, der plejer at finde vej til Fængslet, hvor arrangementet finder sted, har dog mere at se frem til, oplyser arrangørerne på Horsens Bibliotek.

6. februar bliver det samlede program for Krimimessen, der i år finder sted 28.-29. marts, offentliggjort på messens hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Coronavirus viser tænder: Der er enorme forskelle i smittespredningen i de østjyske kommuner

Annonce