Annonce
Læserbrev

Velkommen til virkeligheden, Andreas Boesen! Måtte også De før eller siden lære noget af den!

Læserbrev: Efter at have læst den tydeligvis rettroende socialdemokrat Andreas Boesens indlæg om "klimasikring" i Horsens står det mig ikke helt klart, om hr. Boesen regner med, at klimaet nu parerer ordre og retter ind efter den politiske vedtagelse.

At tage det for givet kan så være den illusion, han bygger sit liv på.

Det gælder i det hele taget for politikere og politiske wannabees, at smukke ord fra mundvige smurt til eller ikke med levertran som hos Klods Hans' to brødre i eventyret langtfra er nok, især når ordene ikke går i dybden, men blot grabser lidt i overfladen og alene derved afslører en nærmest bundløs uvidenhed om f.eks. klimamekanismerne.

Det er uden mening at skvulpe rundt i en politisk gummicelle, hvis der som i eventyret er brug for viden om, hvordan man steger hanekyllinger!

Velkommen til virkeligheden, Andreas Boesen! Måtte også De før eller siden lære noget af den!

Annonce
Uffe Lindum. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Sig farvel til uddannelsessnobberiet

Læserbrev: Der er blot få dage til, at tusindvis af unge skal vælge, hvilken uddannelsesvej de vil følge, når tiden i folkeskolen slutter. Hvis det ender, som det plejer, så vil langt hovedparten sætte kursen mod gymnasiet. I 2019 valgte hele 72 pct. af de elever, der forlod grundskolen, at søge ind på gymnasiet som førsteprioritet, mens kun 20,1 pct. satte kursen mod erhvervsuddannelserne. Men hvorfor egentlig det? En stor del af forklaringen skal nok findes i en kombination af vanetænkning hos de unge, deres forældre og uddannelsesvejlederne ude på folkeskolerne og så en indgroet holdning om, at det er "finere" at blive student, end det er at tage en erhvervsuddannelse. For derudover er det svært at finde de gode argumenter for, hvorfor der skal være så stor forskel på søgningen til gymnasier og erhvervsskoler. For der er ingen tvivl om, at behovet for faglærte er enormt og kun bliver større de kommende år. En erhvervsuddannelse giver både mulighed for at tjene en god løn fra dag ét og en karriere med både gode personlige udviklings- og jobmuligheder. Jeg siger ikke, at alle skal vælge gymnasierne fra. Men der er brug for en mere ligeværdig prioritering af de forskellige uddannelsesveje efter folkeskolen. Det stiller krav til både de unge selv, deres forældre og ikke mindst uddannelsesvejlederne. Lad os nedbryde fordommene om erhvervsuddannelserne og stoppe med at italesætte en gymnasial uddannelse som finere end en uddannelse som faglært. Vi har brug for akademikere, men vi har i høj grad også brug for faglærte, der er dygtige og innovative - og i et langt større antal end hidtil. Derfor: Slip uddannelsessnobberiet, når I skal vælge uddannelsesvej efter 9. eller 10. klasse. Vi har brug for jer ude på erhvervsskolerne og i virksomhederne!

Annonce