Annonce
Hedensted

Velkendt erhvervsmand i front for den lokale golfklub: - Det er noget, jeg har drømt om i mange år

Anders Kjær Jørgensen kom i Juelsminde Golfklub som knægt og har været medlem de seneste 15 år. - Tidligere spillede jeg ikke ret meget, men jeg har intensiveret det lidt de seneste par år og spiller et par gange om ugen,, siger Anders Kjær Jørgensen, der har fået bedre tid, efter børnene er flyttet hjemmefra. Foto: Mads Dalegaard
Anders Kjær Jørgensen er ny formand for golfklubben i Juelsminde. Det er ambitionen at øge medlemstallet og skabe grundlag for videre udvikling.

Juelsminde: Juelsminde Golfklub har fået ny formand i løbet af vinterpausen.

Bilforhandleren Bjarne Hessel er gået ud af bestyrelsen efter ni års arbejde, heraf tre år som formand.

Han er blevet afløst af en anden prominent erhvervsmand – nemlig Anders Kjær Jørgensen, der er administrerende direktør for Jual Group A/S i Juelsminde.

Annonce

Han fik en plads i golfklubbens bestyrelse for tre år siden og har lysten til at være formand.

- Hvis jeg skal være helt ærlig, så er det noget, jeg har drømt om i mange år. Det kan godt ske, jeg er lidt arveligt belastet, for min far var formand for klubben i en periode i halvfemserne, da der blev udvidet med ni huller, så man gik fra en ni- til 18-hulsbane, siger Anders Kjær Jørgensen.

Klubben har en plads i hans hjerte, og selve sporten tiltaler ham, fordi den både har det konkurrencemæssige og sociale.

- Børn, unge og ældre mødes i samhørighed i den her sport. Alderen er sat lidt ud af spil. Alle kan være med. Det kan jeg godt lide, siger Anders Kjær Jørgensen, der gerne spiller et par gange ugentlig.

Går efter medlemsvækst

Han fortæller, at klubben har styr på driften og balance i regnskabet. Derfor kan han og den øvrige bestyrelse lægge kræfter i at skabe medlemsvækst. I dag har man omkring 550 spillere med fuldt medlemskab.

- Hvis vi kan hæve antallet med 100 til 150, så kan det give et helt andet økonomisk fundament for klubben til videre udvikling, siger Anders Kjær Jørgensen.

Han vil bruge sit netværk i Juelsminde til at indfri ambitionen.

- Når man kigger på medlemslisten og postnumrene i dag, så kommer mange fra oplandet. Jeg tror, at vi med den befolkningssammensætning, der er i Juelsminde, kan tiltrække flere medlemmer, hvis vi gør mere opmærksom på os selv og har et tæt samarbejde med foreningerne, siger Anders Kjærs Jørgensen.

Annonce

Bygger nyt udslagshus

Hvad faciliteterne angår, så er forbedring af træningsområdet i fokus. Det er blevet udvidet. Og der kommer ny stier og belægning samt et nyt udslagshus med overdækning.

- Det er i samarbejde med Hellebjerg Idrætsefterskole, vi har skabt finansieringen til udslagshuset. De har omkring 30 elever på deres golflinje, og i og med at vi er naboer, så er det Juelsminde Golfklub, de benytter, siger Anders Kjær Jørgensen.


Jeg tror på, forbedring af træningsfaciliteterne er en nøgle til at få flere medlemmer, og flere medlemmer er nøglen til en endnu stærkere økonomi.

Anders Kjær Jørgensen


Et kommende tiltag kan blive anlæg af en minibane – en såkaldt par tre bane, der især er velegnet til nye golfspillere. Klubben har fået ja fra grundejeren Palsgaard A/S til at tage ekstra jord i brug til projektet, der kræver, at halvandet hul på den eksisterende bane flyttes.

- Vi tror, der kan tegnes en rigtig fin par tre bane. Det er en vision, vi har og skal arbejde videre med i baneudvalget, siger Anders Kjær Jørgensen.

Annonce

Vil rejse hal bag klubhus

Der arbejdes desuden på at få at rejst en stålhal til greenkeeperstabens maskiner og grej, der i dag står ved Hellebjerg Mølle. Hensigten er at give både personale og maskiner base nær klubhuset.

- Vi har fundet en brugt hal til en attraktiv pris. Nu skal vi søge om byggetilladelse og samarbejde med Palsgaard, som ejer jorden, om at få lavet plan for, hvordan vi gør, siger Anders Kjær Jørgensen.

I en tid med corona og søgning efter udeoplevelser tænker Anders Kjær Jørgensen, at Juelsminde Golfklub har gode forudsætninger for at tiltrække flere mennesker. Ambitionen er at øge medlemstallet og få det op i omegnen af 750 fuldtidsmedlemmer. Foto: Mads Dalegaard

Hen over vinteren er stier og veje blevet renoveret, og enkelte tee-områder er blevet bygget om.

Inden for er kokken Klaus Sørensen kommet til som ny køkkenchef og cafebestyrer. Han har lanceret ugemenuer og take away. Klubben har ikke tidligere haft en faglært kok ansat.

- Så det er planen, at vi vil gøre et større nummer ud af at promovere cafeen, siger Anders Kjær Jørgensen.

Banerne åbner, så snart vejret tillader det.

- Det må ikke være for vådt derude, og der må ikke være frost. Men 1. april. Der er vi i gang, siger formanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

39-årige Katrine tager kampen op med skoletræthed for at blive elektriker: Jeg er et bedre forbillede for mine børn nu

Annonce