Annonce
112

Velforberedte indbrudstyve: Tog strømmen, brugte medbragt stige og klippede dyre lamper ned

Østjyllands Politi havde tirsdag morgen travlt med at sikre sig spor efter lampetyvene i Gosmer Kirke. Foto: Morten Pape
Fire PH Louvre-lamper, der hang tre meter over gulvet, blev fjernet i nattens mulm og mørke.
Annonce

Gosmer: Alt tyder på, at det var ret velforberedte tyve, som natten til tirsdag begik indbrud i Gosmer Kirke og her stjal fire kostbare lamper i form af fire PH Louvre-pendeller til en samlet værdi af 200.000 kroner.

For tyvene kom ikke sovende til lamperne, idet de hang tre meter over gulvet og et stykke inde i kirkerummet. Dermed havde de ikke mulighed for at stille en almindelig stige op ad muren og på den måde komme op for at skære ledningerne over.

- Jeg kan ikke se, hvordan de har kunnet nå op til lamperne uden at bruge en A-stige. Og en sådan findes ikke i kirkerummet. Så indbrudstyvene må have haft en med, fortæller graver Børge Rasmussen, der opdagede indbruddet ved 6.30-tiden, da han ville låse kirken op.

Her opdagede han, at kirkedøren i løbet af natten var blevet sparket op og stod pivåben.

- Først var jeg lidt bange for, at der lå nogen og sov inde i kirken. Men ved nærmere eftertanke kunne jeg godt regne ud, at det gjorde der næppe. Så havde de vel lukket døren til den nu så kolde kirke, fortæller graveren, der efterfølgende opdagede, at strømrelæet til kirken var slået fra. Formentlig fordi tyvene ville undgå stød, når de de skulle skære lamperne ned.

Først var jeg lidt bange for, at der lå nogen og sov inde i kirken. Men ved nærmere eftertanke kunne jeg godt regne ud, at det gjorde der næppe, når nu dørene stod åbne.

Børge Rasmussen, gaver i Gosmer Kirke

Annonce

Flyttede hynder

Ud over de fire lamper er der ifølge graveren fra Gosmer ikke umiddelbart blevet fjernet noget fra kirken. Han var dog tirsdag formiddag stadig ved at gøre status, ligesom to politiassistenter fra Odder Nærpoliti havde travlt med at sikre sig fingeraftryk og andre spor.

Om det lykkes at finde fodaftryk står endnu hen i det uvisse, men noget tyder på, at tyvene enten har været meget forudseende eller måske - en smule hensynsfulde.

I hvert fald havde de fjernet hynderne fra de kirkebænke, som befinder sig lige under lamperne. Måske fordi de har brugt bænkene til at stå på på deres videre færd op ad en stige og i den forbindelse været bange for at afsætte fodaftryk. Eller fordi de ikke ville svine hynderne unødigt til.

Da lamperne hang tre meter over gulvet, har tyvene formentlig brugt en A-stige som den på billedet. Den stige befandt sig dog ikke i kirken natten til tirsdag, så meget tyder på, at tyvene havde en stige med. Foto: Morten Pape
Indbruddet i Gosmer Kirke må været begået af nogle ret koldblodige tyve, eftersom kirken faktisk ligger midt i byen og tæt på en del huse. Foto: Morten Pape
Det var fire lamper som denne, der nattten til tirsdag blev fjernet fra Gosmer Kirke. Lamperne koster ca. 50.000 kroner stykket. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce