x
Annonce
Læserbrev

Vejle viser vejen for unge og kommuner med erhvervspraktik-portal

Erhvervspraktik er en vigtig del af de unges uddannelsesvalg, og det bør prioriteres højt i alle landets kommuner.

Læserbrev: En uges erhvervspraktik i en lokal virksomhed kan være med til at afgøre valg af uddannelse for rigtig mange unge.

Når først de kommer ud i virkeligheden og oplever, hvad det vil sige at være snedker, konditor eller bygningskonstruktør, så bliver det for en del af erhvervspraktikanterne en introduktion til deres fremtidige uddannelse og arbejde.

Erhvervspraktik er en vigtig del af de unges uddannelsesvalg, og det bør prioriteres højt i alle landets kommuner.

I Vejle vil kommunen netop gøre det nemmere for eleverne i folkeskolen at komme ud i virkeligheden og få en smagsprøve på, hvad fremtiden kan byde på.

På portalen www.elevpraktik.dk kan elever på udkig efter en uges erhvervspraktik og lokale virksomheder finde hinanden. Et rigtig godt initiativ, der kan sikre, at det med at komme i erhvervspraktik blot er et par klik væk.

Vejle viser vejen for de unge, men også for andre kommuner, som med fordel kan lade sig inspirere af www.elevpraktik.dk og dermed gøre det nemmere for de unge at komme ud i praktik i en lokal virksomhed.

Ved årsskiftet bliver det obligatorisk for alle folkeskoler at tilbyde, at deres elever kan komme i erhvervspraktik, og her vil Vejles portal uden tvivl være et godt redskab til de tusindvis af unge, som fremover får muligheden for at få et indblik i forskellige fag og virksomheder.

Michael Mathiesen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Elev i 9. klasse: Hvordan kan man allerede nu sige, at vi ikke kan gennemføre de afsluttende eksamener på skolerne?

Læserbrev: Lukket alle steder. Jeg må indrømme, at det er noget af en vild situation, vi står i. Jeg er glad for, at regeringen gør, hvad den kan for at stoppe den her pandemi. Jeg er enig langt hen ad vejen, men de er gået for langt. Indtil videre har skolerne været lukket siden 16. marts. Lærere og elever bliver hjemme og foretager digital undervisning. Det virkede, og vi vidste alle, at det var nødvendigt. Lærerne var hurtige til at reagere og skrev, hvad vi skulle have lavet i skolen, som vi nu skal lave hjemme. Ude på min skole får vi sjældent store lektier for. Vi kører mest med, at det, man ikke får lavet i skolen, skal man lave derhjemme. Så får vi nogle gange lektier for, som vi ikke får tid til på skolen, men sjældent. Men selvom vi lige pludselig havde et bombarderet skema, så fik alle omstillet sig og gjorde det nødvendige. Nu er antallet af nye smittede, indlagte og døde på vej nedad. Så nu spørger jeg direkte: Hvordan kan man allerede nu sige, at vi ikke kan gennemføre de afsluttende eksamener på skolerne? Jeg ved, det er nogle erfarne folk, der har taget beslutningen. Men jeg kan bare ikke se, hvordan de allerede to måneder før de mundtlige eksamener kan sige, at det ikke vil blive til noget. Et af argumenterne lyder, at eleverne ikke vil have nok tid til at forberede sig til de mundtlige eksamener. Men tid er jo det eneste, vi har. Vi ved allerede nu, at vi ikke kommer i skole tidligst før midten af maj. Jeg er godt klar over, at det her kan blive ved indtil sommerferien. Men vil det ikke være ærgerligt at stå i en situation, hvor vi sagtens kunne have gennemført de mundtlige eksamener, uden at have forberedt noget? Hvorfor allerede nu prøve at forudse to måneder frem? Lad os da tage det dag for dag. Vi kan nemmere undvære de skriftlige eksamener. Dem kan lærerne afløse med tidligere skriftlige opgaver. Aflys de mundtlige om nødvendigt. Men lad os give det en måned til, og så vurderer vi, om det vil være muligt. Hvis ja, fantastisk. Hvis nej, så prøvede vi. Lad os nu forestille os, at vi får det her under kontrol. Eleverne har forberedt sig godt og er klar til eksamener. Men vi er ikke 100 pct. sikre endnu. Så kan vi jo sagtens udføre eksamenerne, men bare tage de nødvendige forholdsregler. Og hvis det sker, at det går helt galt her i Danmark, så har vi jo om ikke andet prøvet at lave den skriftlige del. Og i øvrigt: Hverken lærerstrejken eller anden verdenskrig forhindrede da nogen som helst eksamener. Hvorfor skulle det her så?

Hedensted

On the Corner kan ikke få corona-lån: Vi ved ikke, hvornår hjælpepakkerne kommer

Horsens

Slut med venlige henstillinger: Tirsdag står politiet klar med bødeblokken ved genbrugspladsen

Horsens

Peter Sørensen om genåbning efter påske: Alle forældre ved besked på tirsdag klokken 12

Annonce