Annonce
Navne

Vejle-professor har skaffet beviser for, at syge har godt af fysisk træning

Ulrik Dalgas fra Vejle er ny professor ved Aarhus Universitet. Ulrik har studeret den gavnlige virkning af fysisk træning. Foto: Melissa Yildirim

Nyt job: Ulrik Dalgas fra Vejle har fået job på Aarhus Universitet som professor med speciale i hvordan fysisk træning kan reducere symptomer og bremse sygdomsudvikling

- Veltilrettelagt fysisk træning er så godt som uden bivirkninger og også en samfundsmæssig billig form for behandling af blandt andet  neurologiske og ortopædkirurgiske patienter, siger Ulrik Dalgas.

Tilpasset fysisk træning for både patienter med kronisk sygdom og for patienter, der indlægges eller opereres, har vist sig langt vigtigere, end man tidligere har troet.

Annonce

Ulrik Dalgas forsker i, om træning kan bruges til at fjerne eller mindske symptomer hos forskellige patientgrupper. Han fokuserer særligt på effekten af fysisk træning for neurologiske patienter, eksempelvis sklerosepatienter og patienter med Parkinsons sygdom, men interesserer sig også for træning af ortopædkirurgiske patienter - altså personer, der har brækket knogler.

Forskningen har direkte betydning for hverdagen og for livskvaliteten hos personer med kronisk neurologisk sygdom, fordi den rette træning kan reducere symptomer og muligvis endda forsinke sygdommens udvikling. For patienter, der skal have en ny hofte eller et nyt korsbånd, kan den rette træning accelerere genoptræningen, så patienten hurtigere kan vende tilbage sin hverdag og sportsudøvelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne: En vigtig redning gav AC Horsens endnu et point mod AaB

Annonce