Annonce
112

Vejdirektoratet advarer: Pink og Smukfest skaber ekstraordinære forhold på vejene

Vejdirektoratet vurderer, at trafikken vil være påvirket i tidsrummet klokken 12-01 i Horsens og klokken 12-21 i Skanderborg - værst sidst på eftermiddagen. Arkivfoto: Dennis Lehmann/Scanpix
Onsdag 7. august strømmer koncertgæsterne til egnen, når Pink går på scenen i Horsens, og Smukfest åbner. Vejdirektoratet opfordrer musikgæster til at tage deres forbehold.

Horsens: Onsdag kommer der til at være tryk på vejene til og fra Horsens og omkring Casa Arena, når den stort opsatte Pink-koncert maler byen lyserød.

Selvom lange bilkøer er et nødvendigt onde, de fleste koncertgæster tager med oprejst pande, er der alligevel grund til at væbne sig med ekstra tålmodighed bag rattet 7. august.

30 kilometer nordpå åbner årets Smukfest nemlig samme dag, og det kommer til at skabe ekstraordinære omstændigheder på vejene - både i Horsens og Skanderborg, lyder vurderingen fra Vejdirektoratet.

- Både den kollektive trafik og privatbilismen bliver berørt, men vi kan hjælpe hinanden med at komme bedst muligt frem ved at følge Vejdirektoratets køreråd, siger afdelingsleder Søren Carlsen i en pressemeddelelse.

Annonce

Både den kollektive trafik og privatbilismen bliver berørt, men vi kan hjælpe hinanden med at komme bedst muligt frem ved at følge Vejdirektoratets køreråd.

Søren Carlsen, afdelingsleder hos Vejdirektoratet

Størst kø-risiko sidst på eftermiddagen

I begge byer vil trafikken være værst ramt mellem klokken 15 og klokken 18, men også tidligere på dagen og i de sene aftentimer. Vejdirektoratet forventer 30 minutters ekstra rejsetid i Horsens by og opfordrer til, at bilister slår navigationen fra indenfor bygrænserne og i stedet kører efter de gule trafikskilte - opsat til lejligheden.

Koncertgæster, der kommer nordfra, skal desuden være opmærksomme på vejarbejdet på Østjyske Motorvej ved Skanderborg, som kan forlænge køreturen med yderligere tyve minutter.

Dagen igennem kommer der løbende trafikmeldinger på DR P4 Trafik.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Horsens

- Far, far, julemanden er her...

Annonce