Annonce
Horsens

Vejarbejde midt i skolestart: Central vej i midtbyen lukkes i seks dage

Strækningen fra Allegade til Torvet lukkes i næste uge. Der skal ny asfalt på vejen. Arkivfoto: Martin Ravn

Fra søndag morgen til fredag aften lukkes strækningen Heimdalsgade-Rædersgade-Mælketorvet-Nørregade for trafik pga. asfaltering. Kommunen beklager, at tidspunktet falder sammen med skolestarten i uge 33.

Horsens: På søndag 12. august kl. 6 spærres strækningen fra Allegade til Torvet for trafik. Helt præcist drejer det sig om strækningen Heimdalsgade-Rædersgade-Mælketorvet-Nørregade.

Strækningen åbner først for trafik igen fredag 17. august kl. 17. Det oplyser Horsens Kommune i en pressemeddelelse.

Årsagen til lukningen er, at de nuværende brønde og riste skal udskiftes, og at der skal lægges ny asfalt.

- Strækningen har trængt til ny asfaltbelægning i noget tid. Vejen er lappet flere gange, men med den trafikbelastning, der er, holder udbedringerne ikke længere. Kommunen er derfor nødsaget til at spærre stykket fra Allegade til Torvet for trafik fra søndag morgen til fredag aften. Bilister skal derfor være opmærksomme på at tage en alternativ rute, hvis de plejer at køre den vej, samt fjerne bilen, hvis man holder parkeret i en af baggårdene. Det vil stadig være muligt at bruge fortovet som gående, siger Allan Lyng Hansen, afdelingschef for Affald og Trafik.

Han tilføjer, at kommunen er opmærksom på, at skolerne har skolestart i næste uge.

- Det er uheldigt, at de begivenheder falder sammen, og vi beklager selvfølgelig for de gener, der måtte opstå. Men tidspunktet for renoveringen skyldes, at det er præcist i uge 33, at vi har mulighed for at få de rigtige maskiner, materialer og mandskab til at løse opgaven optimalt, siger han.

Vejen er lappet flere gange, men med den trafikbelastning, der er, holder udbedringerne ikke længere.

Allan Lyng Hansen, afdelingschef, Affald og Trafik, Horsens Kommune

Dobbelt op på mandskab

Det er asfaltfirmaet Colas Danmark, som står for renoveringen af strækningen. Firmaet har sat ekstra mandskab på for at få udbedret vejen hurtigst muligt.

- Det betyder bl.a., at vi kører med to udlægningshold i stedet for et. Lukningen sker for at sikre, at både borgernes og asfaltholdenes sikkerhed er i top. For at tage størst muligt hensyn til beboerne har vi også valgt kun at arbejde i dagtimerne. Det er for at sikre, at beboerne ikke skal opleve larm om natten, siger Hanne Hussmann, entrepriseleder i Colas Danmark.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe?

Læserbrev: Da jeg i sin tid underviste elektrikerlærlinge, sagde jeg til dem, når de skulle beregne en kondensator, at de lige skulle stoppe op og spørge sig selv: "Kan det nu også passe?" Ellers kunne man med alle de mange millioncifre få en kondensator ud af det, som rent fysisk næppe kunne være i en stor beboelsesejendom. På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe? Ida Auken fortæller verdens mægtigste mand, hvordan han skal bære sig ad - for hun ved det om nogen. Jeg er bestemt heller ikke enig i Trumps klimapolitik, men Ida Auken ved godt, hvad der giver pote i medierne. Macron rider med på den klimabølge, der giver bonus i øjeblikket, og siger om brandene i Amazonas regnskove, at Jordens lunger brænder, vi må gøre noget! Den går rent ind - eller gør den? Er lunger ikke noget, der optager ilt? Og er der ikke forskere, der siger, at underskoven i regnskoven forbruger næsten lige så megen ilt, som træerne producerer? Det er havet, der er verdens iltmager. Selvfølgelig skal man ikke underkende træernes optag af CO2, som er meget vigtig. Et stort problem ved de skovbrande er også den CO2, der dannes. Greta Thunberg sejler til USA under stor bevågenhed og flyver hjem i hemmelighed! Dansk Folkeparti er nu også klimabevidste, for i fortvivlelsens stund er man jo nødt til at få surfbrættet op på den klimabølge, hvor man før skred i kultveilten op til valget til stor glæde for Danmarks Radios journalister, der jo nødigt ser deres grønne gren savet over af DF. Jeg er ikke på Facebook, så alle I, der nu vil give mig en over nakken med svulstige gloser over dette indlæg, må finde jer i, at jeg ikke kan læse det. Jeg vil så i sandhedens navn lige nævne et par ting: Jeg cykler, når jeg skal købe ind, og har min cykelkurv med til varerne, så jeg ikke skal bruge plastposer. Jeg har aldrig været i Thailand på ferie - jeg foretrækker at cykle på ferien i vort dejlige land, som jeg holder af og er så heldig at leve i.

Horsens

Syg vildhest ved Nørrestrand er nu blevet aflivet

Annonce