Annonce
Horsens

Vegetarmad i statslige kantiner: Absurd detailstyring eller passende at skrue ned for kødforbruget?

Finansminister Nicolai Wammen (S) og formanden for Danske Regioner Stephanie Lose (V) var torsdag med til at lancere strategien "Grønne indkøb for en grøn fremtid" i Finansministeriet. Et af de punkter, der har skabt debat, er forslaget om to kødfri dage pr. uge i statslige kantiner. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Annonce

Horsens: I et forsøg på at skære ned på forbruget af kød vil regeringen indføre to rent vegetariske dage om ugen i statslige kantiner. Desuden skal der stilles krav om, at der højest må serveres okse- eller lammekød én dag om ugen.

Det fremgår af en ny grøn indkøbsstrategi for staten, som skal bidrage til den grønne omstilling, lød det på et pressemøde i denne uge.

Vi spurgte Folkebladets følgere på Facebook: Hvad mener du om forslaget?

Her en række af svarene:

1 Får vi også bacontema?

John Friis: Jeg håber, de vil indføre bacontema på faste ugedage. Nej, jeg mener ikke, de skal blande sig i, hvad der serveres i kantinerne.

2 Helt ok at staten vil bestemme over egne kantiner

Sara Frostholm Mahler: Det er statens kantiner, og dermed er det da helt ok, at de som arbejdsgiver beslutter hvilken form for kantineordning, de skal tilbyde. Det er ikke anderledes end i det private, hvor man også fra ledelsens side beslutter hvilken ordning, man ønsker. I dette tilfælde hedder arbejdsgiveren bare “staten”. Er det så også helt forfærdeligt, at Novo har valgt Meyers til alle deres kantiner? Selvfølgelig er nogen nødt til at træffe en beslutning, og det er ledelsen, der gør det. Og så er det jo heldigt, at man i staten som udgangspunkt ikke har en fastbetalt kantineordning, men betaler pr. måltid. Det står derfor en frit for at have madpakke med på de kødfri dage. Ingen skade sket.

3 Lad folk selv bestemme

Jon Nielsen: Lad dog folk selv bestemme. Men det er da et fint tiltag at tilbyde vegetarretter.

4 Regeringen blander sig rigeligt

Tony Dakota Meyhoff: Jeg synes efterhånden, at regeringen blander sig lige rigeligt efterhånden. De kommer aldrig til at bestemme, hvad der bliver serveret i mit hjem.

5 Ring til en voksen

Thomas Schou: Er der ikke snart en, der vil ringe til en voksen?

6 Bare ikke på plejehjemmene

Inge-Lise Askhøj: Jeg frygter mere, at de indfører det på plejehjemmet. De har ikke så meget at glæde sig over, udover hvad der er på menuen, så lad dem beholde glæden ved frikadeller og bøffer den sidste tid, de er her. Så kan alle andre spise alt det grønne, de vil.

7 Abnorm trang til detailstyring

Jakob Bille (LA): Jeg var ved at få min spegepølsemad helt galt i halsen, da jeg læste dette. Får regeringens abnorme trang til at detailstyre og tage kontrol over folks liv aldrig nogen ende? Jeg bliver så træt.

8 Kødforbruget skal ned!

Lena Hellström: Jeg er vild med det. På den måde smager flere plantebaseret mad og kan opleve, at et måltid også er mættende og varieret, selvom det "kun" er grøntsager. Vi skal have det kødforbrug ned.

9 Hvor vanskeligt kan det være?

Irene Viiernfeldt Andersen: Hvor er det dog utroligt, som det kan hidse folk op. Det er et tilbud, der er ingen tvang. Tag en madpakke med de dage, hvis man ikke vil spise det, hvor vanskeligt kan det være... Seriøst mange har ikke en kantine, hvor der er lækker frisk mad hver dag.

10 Lad os få et folketingsvalg

Peter Kanstrup: Kan vi ikke snart få et valg, så vi kan få en ny regering med lyst til at lave ordentlig landspolitik og udenrigspolitik i stedet for denne totalt tåbelige ting at bruge tid på som regering?

11 Ok med et tilbud, men nej til tvang

Joan Andersen: Regeringen skal ikke blande sig i, hvad folk skal spise. Det er i orden, der bliver tilbudt vegetarmad - det skal ikke være tvang.

12 Sæt hælene i denne gang

Søren H. Mikkelsen: Jeg overraskes ikke mere over, hvor meget denne regering vil detailregulere vores hverdag... Jeg håber, de offentligt ansatte sætter hælene i denne gang!

13 Kødpålæg hver eneste dag

Rikke Keene: Jeg laver heldigvis selv min madpakke - med masser af kødpålæg hver eneste dag. Regeringen skal ikke blande sig.

14 Jeg bestemmer selv!

Gitte Fogh Jul: Godt jeg selv smører madpakke! Ingen skal bestemme, hvad jeg spiser.

15 Der må være vigtigere ting

Søren Therkildsen: Har de ikke lige nogle ting, der er vigtigere at tage stilling til, end hvad befolkningen og Folketinget skal ha' at spise?

16 Statsminister og madplan

Lars Tronhjem Rasmussen: Jeg er bundlykkelig for at leve i et land, hvor vi ikke har større problemer, end at statsministeren har brugt sin sparsomme tid på at lave en madplan for statens ansatte.

17 Får vi forbud mod at gå på toilet?

Benny Andersen: Regeringen vil have ikke-rygere på offentlige arbejdspladser. Nu også vegetarmad i kantinen. Godt man selv kan tage sin rullepølsemad med. Det næste bliver vel forbud mod at gå på toilet i arbejdstiden?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Springer 32 pladser på to år: Horsens henter bedste placering i syv år på prestigefyldt rangliste

Annonce