Annonce
Horsens

Ved vejs ende på Søndergade: Legeområde forventes færdigt næste uge

Legeområdet på Søndergade er den sidste del af etableringsarbejdet i gaden. Næste uge forventes området færdigt, fortæller Elverdal, der er firmaet bag det kommende legeområde midt på Søndergade. Foto: Line Kyed 
Legeinstallationen på Søndergade, der er sidste projekt i Søndergades forvandling, er ved at tage sin endelige form. Fra næste uge vil gadens besøgende kunne indtage området.
Annonce

Horsens: Når vi fremover træder ud på Søndergade, skal vi tale om den som en væregade i stedet for en gågade.

Det er der i hvert fald lagt op til i forbindelse med den renovering af gaden, der nu har været i gang i et par år, og som i næste uge, efter planen, er færdigetableret.

Det afsluttende projekt er et 180 kvadratmeter stort legeområde midt på Søndergade, og herefter skulle transformationen af gaden være endegyldig.

Idéen med området er tænkt som en mulighed for at tage sig et ophold, og her vil børn kunne lege med interaktivt lys, hoppe på trampoliner og boltre sig med de opsatte legeredskaber.

Arkitekt Lene Holmgaard, der er Horsens Kommunes projektleder på gågadeprojektet, har tidligere forklaret, at gaden skal være et sted med blandt andet aktiviteter, by- og handelsliv - noget for alle, også børnene.

Og netop børnene bliver der hermed også noget til - og ikke mindst værnet om. Legeområdet vil komme til at indeholde trampoliner med omkringliggende faldgummi, og gummibelægningen vil desuden komme til at indeholde et hævet labyrintisk mønster, hvorpå man kan balancere.

Også en rundbænk i flere niveauer og små, kædeophængte mahogni-bænke bliver en del af oplevelserne i Søndergades nye legeområde.

Annonce

Afprøver lyd og lys

Det er firmaet Elverdal A/S, der designer løsninger til legepladser og aktive uderum, der har udtænkt det kommende legeområde midt på Søndergade.

Poul Erik Fyhn, montageansvarlig i Elverdal fortæller, at der arbejdes målrettet på at færdiggøre området til næste uge, og at man forventer at blive færdig til tiden.


Vi er godt med i forhold til tidsplanen. Lige nu er vi ved at afprøve lyd og lys. Vi skal desuden have færdigmonteret trampolinerne, hvor lys også indgår og vil blive aktiveret ved blandt andet rystelser fra hop.

Poul Erik Fyhn


- Vi er godt med i forhold til tidsplanen. Lige nu er vi ved at afprøve lyd og lys. Vi skal desuden have færdigmonteret trampolinerne, hvor lys også indgår og vil blive aktiveret ved blandt andet rystelser fra hop, forklarer han.

Sidste etape af legeområdet er at få lagt gummibelægning ud på hele området og få det afsluttet med pullerter i beton, der skal afgrænse området og sikre, at køretøjer ikke rammer og beskadiger området.

I de her dage bliver de hvide talerør afprøvet. De kommer til at kunne skabe lys med hjælp fra sensorer i rørene. Mellem messingsøjlerne vil blive kædeophængt små mahogni-bænke. Foto: Line Kyed
Trampolinerne kommer tilbage til Søndergade og vil blive en del af det 180 kvadratmeter store legeområde midt på gaden. Trampolinerne bliver monteret med lyskilder, der aktiveres ved hop. Foto: Line Kyed

Kristian Markvardt projektleder fra Buus Anlægsgartnet A/S, der har været i gang med anlæg på Søndergade siden ultimo oktober 2018 fortæller, at man nu har forladt Søndergade-området og arbejder med den sidste anlægsdel på Torvet.

Om anlægsfirmaets sidste, afsluttende arbejde siger han:

- Lige nu arbejder vi på at lægge sidste hånd på området på Torvet. Her er vi i gang med at lægge fliser op mod Nørregade. Dernæst og slutteligt skal træer, popler, plantes ved stedets kommende legeområde "Skoven".

Arbejdet med transformeringen fra gågade til væregade gik i gang i sensommeren 2018, hvor anlægsarbejdere første gang indtog gågaden, her Jessensgade, som led i gågaderenoveringens første etape.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Tirsdagens corona-tal: Høje smittetal i Aarhus og Odder vækker bekymring i Horsens Kommune

Annonce