Annonce
Horsens

Ved det store OL i Tokyo sov atleterne på papsenge: Her åbner de OL med bivoks og bioethanol

Nedfaldsæbler skal blive til bioethanol, der skal få OL-flammen til at brænde ved åbningsceremonien. Foto: Jens Amtoft
OL guldvinder Anne Marie Rindom blev interviewet som optakt til bæredygtigt OL fredag.

Gedved: Det bobler i et af de aflåste skabe ved lærerværelset på Gedved Skole.

Bag lågen står en stor kolbe med bl.a. nedfaldsæbler og æblejuice, samt ikke mindst gær, der guffer løs af sukkeret fra æblerne.

- Det er, fordi vi er ved at lave bioethanol, der skal bruges, når den olympiske flamme skal tændes, fortæller et par elever fra 5. klasse på Gedved Skole.

Annonce

I denne og forrige uge har klassen forberedt et bæredygtigt OL, der finder sted fredag med bl.a. en bæredygtig åbningsceremoni.

- Vi startede i sidste uge, da vi havde et videomøde med Anne Marie Rindom. Vi spurgte hende mest om, hvordan der var ved OL, og om det var bæredygtigt, fortæller de fem medlemmer af pressegruppen, Aron Roobathson, Sille Toftegaard, Bara Lamhauge, Asger Ravn og Carl Mogensen.

Vi startede i sidste uge, da vi havde et videomøde med Anne Marie Rindom.

5. klasse, pressegruppen

OL-guldmedaljevinderen Anne Marie Rindom talte ved videomødet bl.a. om, at sengene i Tokyo var lavet af genbrugspap, og at metallet i medaljerne var udvundet af aflagte mobiltelefoner.

-  Derefter har vi interviewet alle grupperne. Vi arbejder på at skrive en artikel til Østbirk Avis, og vi har kontaktet DR's Ultranyt og spurgt, om vi skal lave noget til dem, fortæller de unge pressefolk.

5. klasses OL-projekt er så bæredygtigt som muligt.

Pressegruppen med det store overblik er fra højre Aron Roobathasan, Sille Toftegaard, Bara Lamhauge, Asger Ravn og Carl Mogensen. Foto: Jens Amtoft

Maden på OL-dagen er vegetarisk, og ingredienserne skal være så lokale som muligt, så der ikke er brugt unødig energi til transport. Til gengæld kommer kok Kristian Schmidt fra Restaurant Schmidt og hjælper til med maden.

Medaljeskamlen er lavet af genbrugsmaterialer og halmballer, og  OL-ringene er lavet af gamle cykelhjul, der er viklet ind i granraster - bæredygtigheden er tænkt ind i alt.

Lige til højrebenet

Klassens to lærere Randi Mikkelsen og Rikke Seiling bruger de praktiske aktiviteter til at lære eleverne om bæredygtighed.

- Vi har valgt OL som tema. Det lå lige til højrebenet, fordi det lige har været afholdt. Der er et koncept i Horsens Kommune, der hedder "rene uger", hvor vi snakker om genbrug og om affald på den rigtige måde. Derigennem har vi arbejdet med genbrug, og hvordan man behandler affald, og i natur og teknologi har vi arbejdet med bæredygtighed. Vi vil også gerne have noget bevægelighed ind over, så derfor koblede vi det sammen med skolernes motionsdag på fredag, fortæller Rikke Seiling.


- Vi laver en OL-sang. Den skal synges ved åbningsceremonien. Vi har et beat, vi bruger. Vi har skrevet teksten og vi optager en video til den. Fra venstre Otto Andersen, Gustav Schmidt og Anton Brendstrup

Klimak finder som nævnt sted fredag.

- Vi starter med åbningsceremoni, og den olympiske ild bliver tændt. Vi har nogle holdkonkurrencer til at starte med,  og vi slutter med atletikdiscipliner. Der er selvfølgelig præmieoverrækkelse efter hver sportsgren - guld, sølv og bronze. Vi har talt om, hvad det idéelle vil være, når vi skal lave medaljer.  Aflagte mobiltelefoner går nok ikke,  fortæller hun.

Annonce
Navne For abonnenter

Florin løftede stemningen i hvert rum han indtog: Kom til Danmark for at sikre sin fremtidige familie et bedre liv - og nåede det inden sin alt for tidlige død

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Danmark har over 700 nye smittede for anden dag i træk

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Nu bliver Gudenåen genskabt: Første etape bliver 600.000 kr. billigere end forventet

Horsens For abonnenter

Her er området, hvor en ny skov ved Hansted skal rejses: Men hvad med vores udsigter og vores landbrug, spørger lodsejere

Erhverv

70-årig murer fortsætter - og hans byggefirma er flyttet ind i en gammel mølle

I øvrigt mener jeg For abonnenter

Digital sejr ad helvede til: Blæs projekt brugervenlighed i gang

Følg pressemødet: Politiet sætter lørdag navne på ofrene i Kongsberg-angrebet

TRAFIK For abonnenter

Trængslen på Vejlefjordbroen runder vildt tal oven på coronaen: Vejdirektoratet kan ikke skrue på flere håndtag

AC Horsens

AC Horsens-træner kunne ikke sige nej til fodboldeventyr: Kæresten bliver hjemme og passer hund, kat og hus

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Horsens

Alle elever var klædt i sort, da den uundgåelige dag oprandt: Det er en sorgens dag

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Sport For abonnenter

Absurd lange ventetid på arbejdstilladelse: HIC har ventet 96 dage på grønt lys til amerikansk forstærkning og kan ikke få en forklaring af myndighederne

Erhverv For abonnenter

Frustrerede direktører undrer sig efter nye strømsvigt og milliontab: Hvorfor sker det igen og igen i Horsens?

Horsens

Familien savnede 42-årig: Fundet i god behold i byen

Annonce