Annonce
Sport

VB hentede storsejr i VAR-drama

VB vandt søndag med 4-1 over Sønderjyske. Foto: Mette Mørk
Vejle Boldklub hentede sæsonens første sejr. Hjemme på Vejle Stadion vandt VB med 4-1 over Sønderjyske.
Annonce

Vejle: Vejle Boldklub hentede søndag sæsonens første sejr.

Hjemme på Vejle Stadion vandt VB med 4-1 over Sønderjyske efter pauseføring på 1-0.

Kampen var præget af flere VAR-kendelser, da systemet måtte tages i brug i forbindelse med flere af kampens nøgle-episoder.

Allan Sousa stod for VB’s træffer inden pausen, og Allan Sousa scorede også én gang efter pausen, inden Arbnor Mucolli lukkede forestilingen med to scoringer i slutfasen.

VB-træner Constantin Galca havde rokeret på tingene i forhold til kampen mod AGF. Der var hele fire ændringer i startopstillingen; de nye var Malte Amundsen, Lundrim Hetemi, Lucas Jensen og Wahid Fagir, og de afløste Viljormur Davidsen, Diego Montiel, Sergiy Gryn og Raphael Dwamena.

Sergiy Gryn var sorteret helt ud af truppen, og i den var der heller ikke fundet plads til Kjartan Finnbogason og Matthew Briggs.

Til gengæld var Alexander Milosevic med for første gang, og Arbnor Mucolli var klar igen, efter han tidligere på på sommeren gennemgik en operation for sportsbrok.

Første halvleg blev en chancefattig affære med masser af spil midt på banen, men småt med aktioner i felterne.

Sønderjyske forsøgte sig en del med lange indkast, men dem havde VB’erne godt styr på.

Det var dog Sønderjyske, som kom til første halvlegs første afslutninger.

En af Sønderjyske-folkene sendte en helflugter af sted efter et hjørnespark, og den afslutning gik halvanden meters penge over VB-målet, og efter et kvarter blev der sendt et langskud af sted mod Indy Groothuizen, som dog ikke havde problemer med at holde kuglen.

VB’s første afslutning kom efter en halv times tid. Et fint angreb endte med, at Allan Sousa kom til afslutning, men fra en halvspids vinkel, sparkede han forbi mål.

Allan Sousa kom et kvarter senere i centrum, da han blev spillet fint fri i feltet af Wahid Fagir, og én af Sønderjyske-spillerne begik straffespark på Sousa.

Den lille brasilianer scorede sikkert, og umiddelbart efter blæste dommer Aydin Uslu til pause.

Anden halvleg fik en lettere kaotisk indledning.

Der gik kun to-tre minutter, inden Sønderjyske havde bolden i VB-målet. Mads Albæk scorede på langskud, men efter et VAR-tjek viste det sig, at én af Sønderjyske-folkene stod offside, og dommeren annullerede scoringen.

Det viste sig imidlertid som en stakket frist. Få minutter senere scorede Sønderjyske igen, og denne gang var der ingen VAR-hjælp til VB. Indy Groothuizen smed bolden ud til en presset Ezatohali, og iraneren blev tacklet af Anders K. Jacobsen, som omgående vendte sig og sparkede kuglen i kassen.

Umiddelbart efter udligningen virkede VB-mandskabet halv-groggy, men det fik dog hurtigt samlet sig.

Og det hjalp gevaldigt, da VB efter en time fik endnu et straffespark. Denne gang væltede Mads Albæk VB-angriber Wahid Fagir omkuld i forbindelse med et hjørnespark, og dommeren pegede igen på plettet. Igen sparkede Allan Sousa, og igen scorede han sikkert.

Føringen gav noget ro hos vejlenserne, men efterhånden som anden halvleg skred frem, pressede Sønderjyske hårdere på, og et par gange sværmede sønderjyderne omkring VB-målet.

VB viste tænder på et par kontramuligheder, og på én af dem slog indskiftede Arbnor Mucolli til.

Han kom fint af sted, og efter et par gode driblinger sparkede han bolden i kassen. Men også den scoring måtte en tur forbi VAR-vognen for en mulig offside, da dommer Aydin Uslu i første omgang dømte offside. Uslus kendelse blev dog ændret, og så så det pludselig godt ud for VB’erne.

Og sejren kom aldrig for alvor i fare. Sønderjyske kom til et par afslutninger, men i slutfasen var VB tættere 4-1 end Sønderjyske en reducering.

I slutfasen blev det da også 4-1, da Arbnor Mucolli kørte slæde med Sønderjyske-folkene.

Langt inde i tillægstiden snød Mucolli tre–fire stykker og vippede den over den fremstormende Sønderjyske-keeeper til slutfacit 4-1.

VB spiller igen om en uge, når FC København er gæst på Vejle Stadion.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Bytorv Horsens: Udfordrende med nye regler - men vi har styr på ensretning

Annonce