Annonce
Sport

VB-koryfæ lægger navn til: Ny klimapark skal håndtere monster-regnen

Tommy Troelsens mangeårige indsats i VB-trøjen blev hyldet, da klimaparken ved Horsensvej tirsdag blev navngivet Tommy Troelsens Park. Fodboldlegendens børnebørn afslørede banneret. Foto: Vejle Kommune
Den gamle sportsplads ved Horsensvej er nu omdannet til en "såkaldt" klimapark. Tommy Troelsen, der tryllede på stadion 700 meter længere oppe ad bakken, lægger navn til.

Vejle: "Tommy Troelsens Park" - det er det nye navn på den gamle sportsplads ved Horsensvej i Vejle, som er blevet omdannet til en såkaldt klimapark.

Det blev afsløret ved indvielsen af parken tirsdag.

Tommy Troelsen - der døde i marts i en alder af 80 år - spillede 257 kampe og scorede 130 mål for VB fra 1957 til 1968, og den bedrift huskes stadig i Vejle.

Annonce

Det nye navn blev valgt af de mange borgerforslag, som kom ind, da kommunen udskrev en navnekonkurrence for den nye klimapark. Parken danner ramme om boldspil og idræt, men fungerer også som tre regnvandsbassiner.

Det er tanken, at parken skal opsamle og forsinke regnvand fra skybrud og ekstrem nedbør.

Hold kælderen tør

Parken er et fælles klimaprojekt for Vejle Kommune, Vejle Spildevand og boligforeningen Østerbo, der skal sikre, at regnvandet ikke ender på veje og i kældre i området, men i stedet ledes kontrolleret og forsinket ud i Vejle Fjord.

Parkens tre regnvandsbassiner består af en asfalteret multibane, der som det første ud af tre tages i brug, når skybruddet rammer.

Når dét bassin er fyldt til randen med regnvand, løber vandet over til parkens skaterbane, der også fungerer som bassin.

Herfra ledes eventuelt overskydende vand videre til en  græsboldbane.

Hele klimapark-projektet har kostet i alt 47,1 millioner kroner og forventes at være helt færdigt i 2022, hvor der etableres rør til at føre regnvandet fra parken og ud i fjorden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Følg kampen her: Danmark foran ved pausen

Erhverv For abonnenter

Restaurant med takeaway-succes klarede sig uden hjælpepakker, men andre spisesteder led hårdt under coronaen: Se 17 nye regnskaber

Annonce