Annonce
Sport

VB-anføreren: Der venter en maraton

Jacob Schoop har efterhånden fået minutter i benene, efter han i første del af 2021 sad ude på grund af en skade. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Vejle Boldklub er uden en håndfuld spillere, når det tirsdag aften gælder den første kamp i nedrykningsspillet, udekampen i Lyngby.

Vejle: Det er en maraton, som venter VB, når klubben tirsdag aften tager fat på nedrykningsspillet.

Det gælder opgøret i Lyngby, og det ligner noget af en nøglekamp, da fire point skiller holdene, der ligger på hver sin side af nedrykningsstregen med VB som øverste hold.

- Det er selvfølgelig en vigtig kamp, men nedrykningsspillet er ingen sprint - det er en maraton, siger Jacob Schoop.

Dermed mere end antyder VB-anføreren, at kampen i Lyngby nok er af betydning, men den afgør på ingen måde vejlensernes skæbne. De tre point, som tirsdag aften er i spil, betyder hverken mere eller mindre end de resterende 27.

I nedrykningsspillet møder de seks hold, som sluttede nederst i grundspillet, hinanden to gange. Pointene fra grundspillet er taget med, og når de i alt 32 kampe er spillet, rykker de to dårligste hold ned i 1. division.

Annonce

VB tog 20 point

Vurderet på resultaterne i grundspillet står VB godt rustet til den kommende opgave. I de 10 grundspilskampe mod holdene i nedrykningsspillet hentede VB 20 af 30 mulige point.

- Det er betryggende og giver tro på, at vi får de resultater, vi skal bruge, siger Jacob Schoop.

Men samtidig er der ting i VB’s spil, som kræver forbedring i forhold til de seneste kampe. Anføreren kræver mere effektivitet, når chancerne byder sig, og så må der ikke gives ret meget væk.

- Der er en tendens til, at der i løbet af kampene ikke opstår ret mange chancer. De chancer, vi får, skal udnyttes, og gør vi det, er vi nået langt, mener Schoop.


Der er en tendens til, at der i løbet af kampene ikke opstår ret mange chancer. De chancer, vi får, skal udnyttes, og gør vi det, er vi nået langt.

Jacob Schoop


Jacob Schoop tilbragte hovedparten af foråret på tribunen, da han efter årsskiftet kiggede skadet på. Han gjorde comeback, da VB for en måneds tid siden spillede pokalfodbold i Randers og fik sin første superliga-start i 2021 i grundspillets sidste runde, da VB mødte FC Midtjylland.

- Jeg spillede med i et par træningskampe i turneringspausen, så jeg har efterhånden fået spillet nok til, at kampformen er, hvor den skal være, siger Jacob Schoop.

Dermed er Jacob Schoop til rådighed, når træner Constantin Gâlcă vælger trup og hold til Lyngby-kampen.

Annonce

Fem holdes ude i Lyngby

Det er Wahid Faghir til gengæld ikke, da en fiberskade i det ene baglår holder ham ude.

Den unge angriber pådrog sig skaden, da han var af sted med U21-landsholdet, og Constantin Gâlcă vil ikke spå om, hvornår Wahid Faghir atter er til rådighed. Det ligger dog fast, at han ikke spiller på fredag, når VB ude møder OB, og det forekommer tvivlsomt, om VB får Wahid Faghir klar til kampen 16. april hjemme mod AaB.

Heller ikke Viljormur Davidsen, Juhani Ojala, Matthew Briggs og Thomas Gundelund kommer med mod Lyngby.

Juhani Olaja afsoner den første af de to karantænedage, som han indkasserede efter udvisningen mod FC Midtjylland, og Viljormur Davidsen spares mod Lyngby.

- Viljormur Davidsen spillede fuld tid i tre landskampe i løbet af kort, og derfor står han over, siger Constantin Gâlcă.

Matthew Briggs var også af sted for at spille landskampe, og de blev spillet for Gyana i den mellemamerikanske VM-kvalifikation. Briggs har, siden han kom retur, haft problemer med jetlag og ikke fået trænet nok.

Thomas Gundelund er fortsat i gang med genoptræningen efter den knæoperation, han gennemgik tidligere på året. Gundelund er nu tilbage på træningsbanen, men han træner i selskab med en fysioterapeut.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Borgmester og hele kommuneledelsen i coronaisolation: Kommunen flirter med omsiggribende nedlukningsgrænse

Annonce