Annonce
Erhverv

Varsler ekstravagant smørrebrød: Historisk forretning får ny ejer

Tina Offersen, der indtil for nylig var ansat som ejendomsadministrator i en lokal pensionskasse, overtager 1. februar ejerskabet af Greva. Foto: Søren E. Alwan
1. februar overtager Tina Offersen ansvaret for smørrebrødsforretningen Greva, der har ligget i Kattesund i næsten 60 år.

Horsens: - 60 års historie puster mig i nakken. Det er meget ærefuldt at få lov at føre forretningen videre.

Ordene kommer fra Tina Offersen, ny ejer af den lokalhistoriske smørrebrødsforretning Greva, der til maj har ligget i Kattesund i 60 år.

En ny ejer, der lover at bevare det velkendte udvalg.

- Grundlæggende bliver der ikke lavet om. Måske udvider vi med mere ekstravagant smørrebrød til en lidt højere pris, men vi laver ikke om på konceptet, siger Tina Offersen, der har været i oplæring siden 1. december.

Annonce

Tina Offersen

46 år.

Oprindeligt fra Skovby, men flyttede til Horsens som 15-årig.

Bor i dag i Daugaard med sin kæreste.

Kommer fra en stilling som ejendomsadministrator hos en lokal pensionskasse.

Overtager smørrebrødsforretningen Greva 1. februar.

Spøgte stadig efter 14 dage

Grevas nuværende ejer Hanne Rasmussen meldte i august 2019 ud, at hun var klar til at gå på pension efter 40 år i Greva.

Der skulle dermed findes den blot tredje ejer på 60 år, og denne appel ramte plet hos Tina Offersen, der da sad som ejendomsadministrator i en lokal pensionskasse.

Som ung havde hun arbejdet på et frokoststed på Søndergade, og allerede dengang legede hun med tanken om en dag at blive selvstændig med egen smørrebrødsforretning.

- Og jeg har altid haft noget for Greva. Jeg interesserer mig for lokalhistorie, og på det punkt er Greva jo en institution. Hvor mange butikker kan fejre 60-års jubilæum, spørger 46-årige Tina Offersen, der ikke i første omgang rykkede på den umiddelbare interesse.

- Men da det stadig spøgte i baghovedet efter 14 dage, gik jeg over og fik en snak med Hanne, siger hun.

I oktober træf hun beslutningen, og to måneder senere begyndte hun i oplæring.

- Jeg sad i en sikker og tryg stilling, men nogle gange skal man kaste sig ud i tingene. Det er en drøm for mig at drive smørrebrødsforretning, og at den bliver udlevet hos Greva, er helt fantastisk, siger Tina Offersen.

Elsker god mad

Adspurgt om årsagen til, hvorfor netop smørrebrødsnichen appellerer til hende, er Tina Offersen hurtig på aftrækkeren.

- Jeg elsker god mad. Og jeg havde en god tid, da jeg arbejdede med smørrebrød som ung. Og så kommer jeg fra en branche med meget stress, fordi mailboksen hele tiden er fyldt op. Her får jeg også travlt, men det er en travlhed, jeg glæder mig til, siger hun.

- Man får en ordre, som bliver ekspederet, og så er man videre. Jeg elsker, når det koger, når man skal have en logistik til at fungere. Jeg elsker at have travlt, men travlhed er også noget andet end stress, siger Tina Offersen.

Hanne Rasmussen har stået i spidsen for Greva siden 1999. Når måneden er omme, giver hun ansvaret videre til butikkens tredje ejer i løbet af 60 år. Foto: Søren E. Alwan

Større udbud

Greva har ifølge Tina Offersen en loyal kundeskare og et godt navn, så hun er ikke bekymret for tilværelsen som butiksindehaver.

- Alle i Horsens kender Greva, siger hun.

Derfor sætter hun også en dyd i, at kunderne skal kunne få det samme smørrebrød, som de altid har kunnet få.

- Men udbuddet bliver en smule større. Jeg vil lave smørrebrød med lidt mere vingesus udefra, som bygger på andre råvarer. Det kan eksempelvis være smørrebrød med anderilette eller grisekæbe, siger Tina Offersen, der vil fastholde det hjemmelavede koncept og desuden prioritere økologi og bæredygtighed.

- Og derudover vil jeg tænke den aktuelle sæson ind i udvalget, siger hun.

Foruden Tina Offersen har Greva to ansatte. Samtidig vil Hanne Rasmussen blive og hjælpe til i butikken i den første periode efter overtagelsen.

Greva har i øjeblikket fire ansatte, inklusive den nye ejer Tina Offersen (til højre), der er ved at blive lært op. Foto: Søren E. Alwan
Når Tina Offersen (til højre) overtager Greva 1. februar, vil hun være tro mod konceptet, men varsler samtidig et øget udvalg. Foto: Søren E. Alwan
Hanne Rasmussen (til venstre) er i øjeblikket ved at oplære Tina Offersen, der overtager butikken 1. februar. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Nissens-produktion lagt ned af corona-virus: Vi er taknemmelige for ingen ansatte er smittet

Annonce