Annonce
Brædstrup

Varmeprisen skal ned: Fjernvarmeselskab vil investere 25-50 millioner i billigere varme

Bestyrelsen i Brædstrup Fjernvarme skal inden for kort tid tage stilling til, om der skal investeres i nye grønne produktionsanlæg på værket. Billedet her er fra november, da energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt besøgte Brædstrup Fjernvarme. Arkivfoto: Morten Pape

Naturgassen skal udfases, og varmeprisen skal ned. Det er baggrunden for, at Brædstrup Fjernvarme er ved at undersøge nye grønne varmekilder i produktionen.

Brædstrup: Brædstrup Fjernvarme er i denne tid ved at informere sine kunder om, at prisen for fjernvarme stiger med 4500 kroner fra næste år. Det er en følge af, at statens grundbeløb bortfalder fra nytår.

Prisstigningen gør, at prisen for at varme et gennemsnitshus på 130 kvm op stiger til 12.900 kroner om året, og dermed er energibetalingen for fjernvarmekunderne i Brædstrup tilbage på niveau med 2013 og 2015.

Nu har Brædstrup Fjernvarme imidlertid sat et arbejde i gang for at bringe varmeprisen ned igen. Formanden for Brædstrup Fjernvarme, Jørgen Korshøj, forventer, at bestyrelsen i januar eller februar er parat til at træffe beslutning om investeringer for mellem 25 til 50 millioner kroner i nye grønne varmekilder, som dels skal bringe varmeprisen ned og dels være med til at udfase naturgassen i varmeproduktionen.

- Vores ambition er stadig, at vi vil være blandt de billigste værker i landet. Selvom prisen stiger nu, ligger vi stadig blandt de billigste på landsbasis, men det er klart, at hvis vi kan skaffe forbrugerne billigere priser ved at investere i varmepumper eller flis eller en kombination af begge dele, skal vi gøre det. Naturgassen skal også udfases over tid, så vi skal ud og finde alternativer, siger Jørgen Korshøj.

Annonce

Vi kigger på, hvad der er bedst for forbrugerne, og så vil vi investere ud fra det.

Jørgen Korshøj, formand for Brædstrup Fjernvarme

Nyt anlæg klar i 2020

Sidst Brædstrup Fjernvarme var ude og investere i nye varmekilder, var i 2011, da anden etape af solvarmeanlægget stod færdigt. Brædstrup Fjernvarmes solvarmeanlæg var med sine godt 18.600 kvm solfangerareal et af verdens største solvarmeanlæg på anlægstidspunktet, men om der skal investeres i mere sol, varmepumper eller noget helt tredje, er konsulentfirmaet PlanEnergi netop ved at regne på.

- Vi skal nok ind i 2020, inden et nyt anlæg vil stå færdigt. Vi har i forvejen et stor miks af anlæg i form af elkedel, varmepumper, solvarmeanlæg, gas og borehulslager, så det, vi skal have, skal passe ind i det setup, vi har. Vi jagter derfor ikke nødvendigvis den billigste pris, men noget, der ikke er for omkostningstungt at drive, siger Jørgen Korshøj.

Brædstrup Fjernvarme har hensat cirka seks millioner kroner til kommende investeringer. Resten af beløbet skal derfor finansieres gennem et lån.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];